Första advent

Idag är det första advent och det lackar mot jul... Visst är det härligt, det är nu bara fyra veckor kvar till jul och jag kan inte vänta. Idag kommer vi tända första ljuset och det känns lite speciellt, det tränger fram barndoms minnen. Jag kommer ihåg känslan jag hade när vi tände första ljuset och jag visste att det var bara fyra veckor kvar till jul. Som ett litet barn gick jag och räknade dagarna fram till julafton. Och mina funderingar var om att Tomten skulle komma hit eller inte eller så blev man påmind om att "om jag inte var snäll så kommer inte tomten..."

Men vilken lycka det var när det var 1 December på första advent och jag fick öppna första luckan på adventskalendern på självaste första advent. Wow!! Jag älskade min adventskalender och jag gör de fortfarande. Jag är noga med att mina barn har en kalender och att dom öppnar en lucka varje dag (det är inte vanligt att man har adventskalender här på den gröna ön). Jag kommer även ihåg när jag var liten så jag gjorde mina egna kalendrar, fast det blev ju lite fusk eftersom jag visste vad som fanns bakom luckorna.

Jag vill bara tacka dom som gav oss denna underbara advetsgran. Vi alla blev så obeskrivligt glada när vi svängde upp på våran gata och såg denna fina gran som lyste upp i mörket.

Duchess of York


                                                                     
  Bild från internet

Idag var jag ner på stan för att leta efter adventskalendrar till oss flickor. Det är ju första December på måndag och den första luckan ska ju då öppnas. Sprang in på Easons bokhandel och jisses vad folk det var där. Det var Sarah Ferguson, Duchess of York som signerade sin nya bok Tea for Ruby. Jag stod och tittade på henne och vilken energi hon utstrålade, hon var enormt trevlig och glad mot alla som ville få hennes signatur i den nya boken. Tea for Ruby är hennes senaste barn bok, och handlar om en flicka som blir inbjuden till drottningens tea-party utav misstag av brevbäraren.

Det är ju inte varje dag man springer på en Engelsk Royalty i affären. Det var rätt skoj faktiskt. Jag tog flera foton med min mobil men jag vet inte hur man gör för att få över dom i datorn.

Duchess of York är ju en flitig författare för båda barn och vuxna. Hon är väl mest känd för sina barn böcker men hon har ju också skrivit en självbiografi, flera diet och må-bra böcker. Nu när jag nästan har träffat henne så känner jag mig lite inspirerad att läsa något som hon har skrivit, hon har ju fått rätt bra kritik för sina böcker.

Fredag                                           Bild från internet
                                        


I morgon kommer mina globetrotters hem. Undrar om dom har lärt sig mera franska eller om det bara har blivigt shopping?? Det kanske kommer hem en ny väska.....

Sarah´s värdfamilj tog Sarah in till Paris igår kväll så att hon skulle få se den vackra staden by-night. Wow, det var väl fint gjort eftersom det är ju iallafall en timmes körtid in till Paris och dom ska väl hem också. Jag fick ett SMS utav Sarah där det stod "I´m in the Eiffel tower and its very scary". Jag antar att det är högt. Efter 5 minuter fick jag ett nytt SMS "i´m having my dinner here!!!" Lyckans ost!! Tänk att få äta sin middag på ett utav världens berömdaste turist attraktioner. Det blev smörgås i Eiffel tornet!!

Idag ska hela gruppen åka in till Paris för sista gången och dom ska besöka Louvre. Detta museum måste ju ses. Undrar om dom tar med sig Mona Lisa.......

Vilken morgon...

Blåste som bara fan inatt och tvättlinan gick sönder. Med mitt fina röda fleese nattlinne gick jag ut och plockade upp tvätten som hade blåst omkring i trädgården. Det var ju bara att tvätta om det igen. Mental note: Ta in tvätten på kvällen!!!

Hittade en rejäl spik för att sätta upp linan igen. Medans jag hänger över muren och spikar så råkade jag att stirra in i min nya grannes vardagsrum. Hon såg mig!! Det kan ju vara ett sätt att välkomna sina nya grannar på, men hon såg inte så imponerad ut. Jag tycker att hon får skylla sig själv när hon inte drar för gardinerna när jag lagar min tvättlina.

I kväll är det ny-måne.

Snart är det första advent                                          Bild från internet


På söndag är det första advent, tänk vad tiden går. Vad mysigt det ska bli att få ta fram adventsstaken och stjärnan. Och jag måste ju planera maten också. Jag har varit in och tittat (mest drägglat) på arla och allt-om-mat. Genväg finns på mina länkar. Vilka härliga nya plus gamla godingar till recept. Man sitter ju och tuggar på skärmen!!
Jag suttit och drägglat speciellt mycket på detta recept http://www.alltommat.se/recept?recipeid=2138 Det är på pepparkaksmuffin med ädelostkräm. YUMM YUMM. Jag kommer definitivt prova detta recept inför helgen. Så enkla men så naggande goda dom ser ut.

                                           Bild från internet

Har en fråga, det finns inte kesella här till mina lussebullar, undrar om något vet om man kan använda creme fraise eller gräddfil istället?

Sponsored festEn kompis till mig var på fest på en pub härom kvällen. Festen var sponsrad av tobaksbolaget Camel. Det var ungefär 300 gäster som blev bjudna på plock-mat och blev serverade 4 drinkar var. Det var även ett band som spelade och kroppsmålade flickor som gick omkring och gjorde reklam för Camel. Vid slutet av kvällen fick alla en generös goodie bag, denna påse innehöll 11 paket cigaretter, 2 T-tröjor, cigarett-tändare, nyckelband m.m. med Camels logo på. Vad slut kostnaden blev för festen kan vi bara spekulera i. Det tyder på att tobaksbolagen har mycket pengar fastän rökningen minskar.

Visst är det frivilligt att röka och man får ta ansvar för sina egna handlingar. Och det är ju inte bara tobaksbolagen som har gått ut med varningar. Det är ju lag på att det ska vara en skriftlig varning på alla cigarettpaket sedan många år tillbaka att det är farligt att röka men ändå trycker tobaksbolagen cigaretten i handen på oss. Är det som kallas för dubbel moral?? Eller business?? Kan det vara en ide att man går in och sätter press på tobaksbolagen om att dom ska betala sjukvården för alla tobaks relaterade sjukdommar? Eller åtmonstone få dom att lämna ett bidrag? Ärligt talat skulle det nog inte fungera eftersom tobaksbolagen slinker säkert ut genom nåt hål.

Måste bara ...


Måste bara berätta om mina barns Frankrike resa. Söndag var deras första dag med sina värdfamiljer och vi var varnade om att första dagen kunde bli lite jobbig på grund av språk svårigheter och att man inte känner varann o.s.v. Men det måste säjas vilka fantastiskt generösa människor det finns här i världen. Alla familjer som har en utbytes student samlades och tog alla barnen till en is-rink. För några utav flickorna var det första gången dom åkte skridskor, jag kan bara tänka mig hur glada dom var. Och fram för allt att det känns så skönt att veta att hela gruppen var välkomna och att dom har det bra hos sina respektive värdfamlijer.

Ett stort tack till värdfamiljerna som tar hand om våra flickor.


Lördag
Bild från internet

Idag skjutsade vi Sarah och Sophie till flygplatsen. Det var grupp på 13 flickor som åkte till Compiegne och gissa vad alla såg glada, lite nervösa och förväntansfulla ut. Det var så roligt att se. Det var 2 lärare och rektorn från skolan som åkte med flickorna och håller ett öga på dem medans flickorna bor hos sina respektive värdfamiljer. Det ska bli interessant att se hur det kommer att gå för flickorna i den franska skolan. Men jag har en känsla om att det kommer att gå enormt bra och det kommer bli jätte skojigt för dom alla.
Det är en privat skola som även har inackordering för elever som bor långt borta. Det kommer bli ett stort äventyr för dom alla och Sarah kan inte vänta med att få se Eiffel Tornet och the Louvre. Det kändes mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra när jag lämnade mina flickor där på flygplatsen.

Senare på kvällen spenderade jag quality time med Katherine. Vi hade ett litet party, vi åt mini spring-rolls och mini vol-a-vent, gott, medans vi tittade på X-Factor. Vad kan man säja om deltagarna?? Helt otroligt duktiga dom är på att sjunga. Standarden är väldigt hög iår och det är nu 5 deltgare kvar i tävlingen och alla förtjänar att vara kvar men det är ju bara en som kan vinna. Min favorit är Alexandra, hennes röst är helt obeskrivlig måste bara upplevas. Hoppas så mycket på att hon ska vinna.

Slutligen vill jag bara berätta att jag nästan blev lotto-miljonär ikväll. Jag lyckades träffa in 3 nummer plus tilläggs numret utav 6 nummer. Jag vann hela € 27!!!!! Hurra. Hurra.


Är jag en kändis??

Det säjs ju att vi har en exakt kopia oss själva någonstans här i världen. Och jag har hittat min tvilling. Hon heter Maria Menounos och är en STOR celebrity i Amerika. Tyvärr så har våra vägar inte korsats dvs jag har aldrig hört talas om henne. Men ack så lika vi är varann.......


Och inte nog med det, titta på alla andra kändisar som liknar mig!! Då kan man undra varför jag bara blir utbjuden till puben tvärsöver gatan när det är uppenbart att jag ser ut som en kändis. Det borde ju innebära att jag kan gå och stråla på den röda mattan, få en massa freebies när jag minglar på fester och ett obegränsat flöde av gratis Champange. Just det, borde vara så.................

Ska gå på puben tvärsöver gatan ikväll. Skål!!19 November


Hurra idag den 19 November har jag namnsdag!! Plus alla andra som heter Elisabeth. För att fira min namnsdag köpte jag mig en ny svart liten blåsa. Den är ursnygg!! Nu fattas det bara ett party som jag kan gå omkring och glänsa med min nya couture. Jag kan ju inte visa mig på puben tvärsöver gatan med den, klänningen är alldeles för sofistikerad för att visas på en enkel pub. Jag behöver ett party eller åtminstone ett trendigt ställe att mingla på......

Eftersom alla flickor i min familj också heter Elisabeth måste jag dela med mig utav tårtan. Ska baka en underbar kladdkaka som jag hittade i Allt Om Mat. Det bästa med denna kaka är att den är bus-enkel att göra och att den är supergod!! Det negativa om denna kaka är att det inte räcker med en.........
Se recept på http://www.alltommat.se/recept?recipeid=3593


                                                              
Bild från internet
 
Tips: Släng i en matsked konjak i vilken kladdkaka eller choklad kaka som helst, det höjer chokladsmaken till högre höjder.......
 

Lämnar landet...Japp, nu har dom packat väskan!! På Lördag åker två utav mina tonåringar på språkresa till Frankrike. Utan mig!!! Det är första gången mina bebisar åker ensamma utomlands. Utan mig!! Sarah och Sophie kommer att spendera en vecka i en liten stad som heter Compiegne som ligger strax utanför Paris. Flickorna kommer att bo hos värdfamiljer som även har barn i samma ålder. Det är meningen att dom ska vara skolan tillsammans med deras franska kompis och följa med på en del av lektionerna och framförallt lära sig franska. Hur mycket utav det franska språket barnen kommer att lära sig (om något) är omöjligt för mig att kontrollera eftersom mina språkkunskaper i detta språk är i stort sett bara franska vin-sorter och en del franska ostar. 

Det kommer även bli utflykter till Paris med klasskamraterna från Dublin. Jag antar att det ska vara en kulturell resa och ett tillfälle att se Paris och dess historiska och berömda platser.... Med tanke på att det är ett gäng tonåringar som åker så blir det nog mest shopping!! Undrar om det blir något från Chanel?? En ny väska skulle vara trevligt......

FredagBild från internet


Glad-blås dag på er alla!! Blåser som bara fan idag. Var ute och sopade ihop alla fina gul-röda lönn-löv och dylikt, fick ihop en sopsäck med löv. Tittade ut nu på eftermiddagen och såg att det har blåst ihop lika mycket till ute på parkeringen. Sitter och funderar om det är någon ide att gå ut igen.... tror inte det. Suck. Kan trösta mig med att träden har snart lövat av sig.

Har även varit och letat efter en ny säng idag. Min gamla trogna säng på 25 år packade ihop häromdagen. Och jag var inte ens i den!!! Så nu sover jag spartanskt på golvet men å andra sidan om jag ramlar ur sängen så faller jag inte så långt. Det känns ganska så hippi-aktigt eller japanskt där nere på golvet.
Svårt att hitta en sängram som matchar in i sovrummet, jag vill ju inte byta ut allt i rummet bara för att sängen ska passa in. Fast det skulle ju vara fint med nya möbler.......

Onsdag

Åkte till stan idag med planer på att söka jobb. Tänkte att det skulle ju vara skoj att jobba i en affär fram till jul. Gick runt och tittade och även pratade med ett par affärer och fick veta att alla platser är tillsatta fram till jul och att jag är välkommen tillbaks i Januari. Typiskt, det fanns fler än jag som hade samma ide om att tjäna lite pengar till jul.

Vad gör man då?? För att förhindra en galopperande depression så började jag att shoppa istället. Det var mycket skojigare och mera tillfredställande än att söka arbete. Köpte "skräp saker" till barnen med tanke på att dom ska göra alla julkort iår. Så förhoppningsvis kommer alla få hemma-gjorda julkort. Jag hittade inte mycket "skräp" på grund utav att det inte är speciellt populärt här ännu och det som finns kostar en halv förmögenhet. Kommer nog att hamstra "skräp" vid nästa Sverige resa.......

I morgon är det fullmåne..............


Känns detta igen??

Har bara fått nog!! Inte nog med att jag springer omkring med dammsugaren varje dag för att försöka jaga ut alla dammråttor som på något magiskt sätt förökar sig under några timmar. Så går eländet till dammsugare sönder. Slangen till skaftet har gått rakt av. Typiskt!! Betyder det att jag städar för ofta eller att saker och ting inte uppnår standarden för dagligt användande?

Jag försökte att limma och skruva ihop eländet till dammsugare med inget bra resultat. Rotade febrilt igenom verktygslådan och hittade till min gläde en rulle blå isoleringstejp. Till min glädje fanns det tillräckligt mycket tejp kvar på rullen så jag kunde tejpa ihop det med ett strålande resultat. Med detta tejpande gick mina tankar till min far. Jag kommer ihåg att han var väldigt snabb och duktig på att tejpa ihop det mesta (låt oss säga allt) med svart isoleringstejp. Jag antar att tejp-genen rullar på genom familjen.......
 

Fina svampar


Vill bara visa några av mina favorit bilder på svampar som vi såg på en utav våra skogs promenader i höstas.
Det var en stålande höst dag och vilken tur att vi tog med oss
kameran.   
Det måste sägas att det var min Sophie som tog bilderna.

Man blir så härligt glad av alla fina färger på svamparna.
Dom ser ut som karameller synd att dom är giftiga


Den Irlänska puben.....                                                                                                Bild hämtad från internet

Dom Irlänska pubarna har ju ett rykte om sig att vara mysiga, hembonade med  traditionell irlänsk folk musik som kan höras lite lugnt från ett hörn. Men vad har hänt!!!

Var till min lokala pub tvärs över gatan från mitt lilla hus härom kvällen. Det är nu live musik från Torsdagar till Söndagar. Trevligt tänkte jag. Ve och fasa, det var kareokee!! Som sagt var så har jag inget emot live musik men när folk tror sig att dom kan sjunga och dom bara står och skriker i microfonen plus att volymen var på högsta är det inte kul. Det fanns inte en chans att ha ett normalt samtal med någon i puben. Är det ett sätt för puben att tjäna mera pengar på öl försäljning eftersom det enda man kunde göra var att dricka mera öl eller att gå hem vilket inte är ett bra alternativ när man är på öl humör.


Första gången.....

Jaha, detta är ju första gången för mig. Alla som gör något för första gången kan ju känna sig lite nervösa och klumpiga. Och just nu har jag bara en stor skräck i kroppen och har ingen aning om vad jag håller på med. Ja, vi pratar om min första blogg. 

Eftersom jag är i en mogen ålder (har fyllt 22 år dom senaste 20 åren eller så) och antagligen kommit i en dator-ålders-kris. Jag känner mig lite utanför och ensam när ALLA pratar om sina bloggar. Så nu tar jag saken i egna händer och har nu bestämt mig för att bli en proffs bloggare!! Men jag antar att det kommer att ta sin tid men vem tusan har bråttomt....

Måste nog tillägga en kommentar om mitt blogg namn wimsan. Namnet Wimsan har följt mig sedan tonåren tack vare min kära syster. Vi var på en bilsemester i Tyskland och utav någon anledning så förvann hon, troligtvis var det jag som gick i mina egna tankar och gick åt andra hållet. Men det kan jag ju inte erkänna att det var jag som gick vilse och därav blev jag en Wimsan. Tack syster!!!!

RSS 2.0