Sponsored fest



En kompis till mig var på fest på en pub härom kvällen. Festen var sponsrad av tobaksbolaget Camel. Det var ungefär 300 gäster som blev bjudna på plock-mat och blev serverade 4 drinkar var. Det var även ett band som spelade och kroppsmålade flickor som gick omkring och gjorde reklam för Camel. Vid slutet av kvällen fick alla en generös goodie bag, denna påse innehöll 11 paket cigaretter, 2 T-tröjor, cigarett-tändare, nyckelband m.m. med Camels logo på. Vad slut kostnaden blev för festen kan vi bara spekulera i. Det tyder på att tobaksbolagen har mycket pengar fastän rökningen minskar.

Visst är det frivilligt att röka och man får ta ansvar för sina egna handlingar. Och det är ju inte bara tobaksbolagen som har gått ut med varningar. Det är ju lag på att det ska vara en skriftlig varning på alla cigarettpaket sedan många år tillbaka att det är farligt att röka men ändå trycker tobaksbolagen cigaretten i handen på oss. Är det som kallas för dubbel moral?? Eller business?? Kan det vara en ide att man går in och sätter press på tobaksbolagen om att dom ska betala sjukvården för alla tobaks relaterade sjukdommar? Eller åtmonstone få dom att lämna ett bidrag? Ärligt talat skulle det nog inte fungera eftersom tobaksbolagen slinker säkert ut genom nåt hål.

Kommentarer
Postat av: Ann

Det var verkligen en omoralisk fest... Kram

2008-11-26 @ 08:57:14
URL: http://annlundquist.blogg.se/
Postat av: Karolina

Det ska erkännas att jag rökt till och från flera år och ibland feströker,men jag håller verkligen med Ann och skulle inte vilja få cigg sådär. Vilken uppmuntran att röka. Är det så man gör i den undre världen för att lura in folk i drogberoendet kanske? Bjuda lite så det får fäste...

2008-11-27 @ 11:28:27
URL: http://karolinaskoja.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0