Äntligen....

Äntligen har jag lärt mig hur man ändrar och byter bakgrunds bilder i min blogg. Och helt utan hjälp. Hurra!! Efter MÅNGA försök och kraschade stilmallar så lyckades jag äntligen i morse. Men det är nog lite fin putsning kvar, typ skarvor, design och sånt.

Jag går fortfarande och letar jobb som passar in med alla mina resor men det ser mörkt ut. Och jag verkligen hatar att gå hemma så jag har nu bestämt mig för att börja simma. Jag köpte mig ett medlems kort på gymmet som ligger i stort sätt tvärs över gatan, det kostade mig en halvförmögenhet så nu känner jag pressen att använda det så mycket som möjligt. Jag har tillgång till både poolen och till alla maskiner och jag har tillgång till en personlig tränare!! Mmm....... Men jag har väldigt svårt att se mig själv hoppa omkring på ett rullband eller så kommer jag trassla in mig i roddmaskinen. Jag tror nog att det är bäst att jag håller i bubbelpoolen!!

Ha en bra helg!!!!

Bodies

Just nu visas det en verkligen konstig utställning här i stan. Den kallas för Bodies och har även visats i Amsterdam, New York, Paris och Budapest. Över 11 miljoner besökare har sett delar av riktiga kroppsdelar och hela kroppar som har blivigt dissekerade.

Utställningen ger oss en close-up titt hur vi ser ut inuti tex i skelettet, musklerna, andningen och hjärtat med dess cirkulation. Man kan till exempel se en jämnförelse på en frisk lunga mot en rökares lunga, vilka skador på organen vid fetma och lack av motion.

Kropparna har blivigt bevarade genom en ny teknik som kallas polymer bevarande. I denna process all mänsklig vävnad är permanent konserverande med flytande silikongummi. Man torkar tydligen ut kroppen först och sen behandlas den av silikongummit så att kropparna blir härdade. Det kan ta upp till ett år med denna process.

Det är mycket prat om denna utställning här i landet och även politiker har lagt sig i diskussionen. Kropparna som har använts till utställningen är namnlösa Kinesiska personer. Det är personer som ingen vet vilka dom är, varifrån i Kina dom kommer, om det finns någon familj som väntar på dom. Och ingen har frågat dom döda personerna om tillåtelse att använda deras kropp till denna cirkus.

Mina tankar är att, vad ligger bakom denna förnedring av dom döda. Kan det vara medicinskt?? Ja, till en viss del. Pengar?? Mest troligt.....

Jag googlade bilder från denna utställning men jag känner att jag inte kan lägga ut dom på min blogg. Den som är nyfiken kan  titta på bilderna som finns på google  http://images.google.ie/images?sourceid=navclient&hl=en-GB&rlz=1T4DAIE_en-GBIE217IE221&q=bodies%20exhibit%20new%20york%20city&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi


Måndag

I början av förra veckan packade routern ihop, dvs inget internet. Ringde då till internet supporten, visst är det deras jobb men så duktiga dom är och framförallt vilket tålamod med oss människor som jag som fattar nada med dessa tekniska saker. Och dom pratar ju bara engelska så det stökar ju till det lite extra för mig. Dom lovade skicka routern innan fredag förra veckan, vilket dom gjorde men brevbäraren/budet levererade den till fel address!! Att man kan ta fel på hus numret kan vara förlåtligt men när man levererar posten till en helt annan address som inte ens liknar sin egen är det slarv och okompetens!!! Men sent på fredag kväll kom killen som hade fått min router och lämnade över den. Stort tack. Tur att det finns ärliga och bussiga människor här i världen.






Bild lånad från http://www.keanemusic.com/

Nu till nåt skoj. Jag var på konsert igår kväll. Var till en utsåld o2 arena och titttade/lyssnade på KEANE. Vilken upplevelse!! I´m still buzzing!! Och vilken härlig energi och spelglädje pojkarna utstrålade, dom fick med sig hela publiken till sång och dans. Och jag njöt utav den ena godingen efter den andra som spelades, vilket rus!!! Visst var jag lite nervös innan, utifall om jag var den enda gamlingen på rockkonserten men där hade jag fel. Jag kan nog säja att medelåldern var 30+ och dom stökiga tonåringarna lyste med sin frånvaro. Jag kan bara rekommendera att vid tillfälle att gå och se denna underbara grupp. Jag tvekar inte att se dom igen..........

Det blåser.....


                               Bild lånad från www.met.ie



Det var en strålande morgon med en massa solsken imorse. Senare på eftermiddagen började det att blåsa och regna. Sen blev det värre och värre. Såg på nyheterna klockan 6 att vi var manade att hålla oss inomhus, det var vindpustar på 174km/h och vågor som var 10 meter höga runt kusterna. Det är träd och telefonstolpar omkull blåsta och en massa folk är utan el just nu. Trafik-kaos och båtar i sjönöd och allt annat som hör till en vinterstorm. Hm, jag tyckte att det såg ut att vara lite extra blåsigt idag.......

Lördag

Då är det lördag igen, tänk vad veckorna flyger iväg. Det säjs ju att det känns att tiden går fortare ju äldre man blir. Min tanke är då att - Kommer jag hinna kliva upp ur sängen innan jag går och lägger mig när jag blir gammal?? Hm, tål att tänkas på....

Våran franska student åkte nyss till flygplatsen efter har bott hos oss i en vecka. Jag önskar honom all lycka här i livet, han är en jätte trevlig tonåring, och jag kan bara hoppas att han hade en skojig vecka i detta hus. Jag tycker att det gick väldigt bra och att vi hade inte så stora språksvårigheter. Jag kan ju flytande franska - C'est la vie och mon dieu - Och sen blir det ett evigt rabblande av franska viner.....
Jag vet hur mycket mina flickor uppskattade deras frankrike resa och jag hoppas att dom alla franska studenter som kom hit har haft en intressant och en skojig vecka. Dom har varit på flera "måste ses" museums och platser här i stan och det avslutades med ett party igår kväll för alla studenter som var involverade i programmet. Kul.

Mental note: Lämna in Lotto ikväll, känner på mig att det är min tur att vinna högvinsten....

Idag är jag glad......

Idag slank jag in på Marks&Spencer bara för att titta, inte köpa. Där gled jag in på skoavdelningen (som vanligt) och jag hade bestämt mig för att inte köpa, bara titta. Eftersom jag kan lägga pengarna på viktiga saker istället. Och där stod DOM. Det var skorna som jag har letat efter i hela mitt liv. Och dom bara stod där och skrek köp mig!! KÖP MIG!! Jag kunde inte motstå frestelsen att prova dom och dom var sååå sköna!! Jag älskar Marks&Spencer!!! Visst är dom fina? Mörk blåa lackskor, och dom kommer att passa så fint till båda kjol och jeans. Och dom kostade bara €30 rena rama fyndet.



Måndag

Japp, nu är det måndag morgon igen. Barnen har gått till skolan och det är tyst i huset. Och jag ska börja söka jobb igen efter jul-ledigheten. Det är så deprimerande,  det har blivigt svårare och svårare att få ett tillfälligt eller vik jobb. Förra året när jag slängde ut min cv på monster, fick jag svar redan någon timme efter publicerandet och jag fick ca 10 telefonsamtal om dagen. Det var tider då!! Jag kunde välja..............

Förra veckan sa Dell upp 1,900 arbetare i Limerick, och fabriken ska flyttas till Polen (kul för dom) men en disaster för oss (igen). Det säjs att Dell är bland dom största företagen på att exportera varor från Irland och har tydligen bland dom mest anställda arbetare här på ön. Och det är inte bara Dell som blir drabbad av denna nerläggning. Regeringen räknar med att 7,000 arbeten i andra industrier kommer att försvinna, pga att Dell flyttar sin verksamhet.


När man läser sån blir man inte så inspirerad över att söka jobb, och jag vet faktiskt inte hur många som blir arbetslösa varje vecka just nu men det är många. Man kan bara hoppas på att lågkonjukturen vänder snart och att det blir bättre tider.

Ha en bra dag!!!!


Söndag


Nu har det blåst som bara fan i 2 dagar. Undrar om det är trendigt med vindrufs i håret?? Håret till och med rufsar till sig i hästsvansen. Jag kan ju trösta mig med att det inte är kallt och regnigt.
Jag har hittat några fler vinter bilder på vårat fina träd i Sverige. Jag vet inte vad det är för sorts träd. Kan det vara prynadsäpplen?
Visst är det fina bilder som Sophie har tagit. Och dom är tagna med en liten enkel kamera så att man kanske inte behöver det nyaste och dyraste gadgets för att en amatör ska kunna ta fina bilder.











Nu har våran franska student kommit hit och jag hoppas att han får en skojig och spännande vecka här hos oss.

Dagbok

Jag har haft 10 underbara dagar i Sverige.

29 December.
Vaknade vid 8 tiden och det var fortfarande mörkt. Klev upp ur sängen och tittade på termometern och det var -15 och frost bitna träd. Brrr. Tänkte då att golvärmen kanske behöver lite hjälp, tände då en brasa i vedspisen i köket. Visst är det mysigt att dricka sitt morgon kaffe i ett "bondkök". Blev sedan rastlös och ville ta vara på det fina vädret och drog på mig termobyxorna och promenerade runt tjärnen. Vilken härlig morgon det var!!



  Här har bävrarna dammat upp



 Bäverdamm



1 Januari
Gott nytt år!!! Nu är det ett nytt år igen. Mina nyårslöften detta år är att:

Äta mera choklad
Handla mera onödiga saker
Motionera mindre
Kan inte vara så svårt att hålla dessa löften.....

Minus 15 grader idag igen. Var på en promenad med mina grannar på en cirka 2,5 timmar. Det var sååå härligt. Det är så himla mysigt att känna hur det biter i kinderna utav kylan och att höra knarret i snön när man går. Sophie har tagit alla fina vinterbilder.







2 Januari
Idag var jag och barnen ner till sjön och åkte skridskor. Fantastiskt!! Jag har inte åkt skridskor på flera år och det är säkert en 25 års sedan jag åkte på sjön. Det var jätte läskigt i början. Isen var alldeles klar och man såg stenarna som låg på botten, då blev jag höjd-rädd. Min knäppa hjärna fattade inte att det var säkert att åka. Skithjärna!! Den fattar ju ingenting!! Men det gick mycket bättre när vi kom  ut på djupare vatten och jag inte kunde se sjöbotten. Men enligt dom iskunniga så var det en ovanligt fin is. Det fanns inte en snö gnutta på isen och den var spegelblank!! Vi kunde se oss själva i den. Helt fantastiskt!!

5 Januari
Det har nu varit istort sätt nästan minus 25 grader nattetid och minus 18-20 grader på dagen dom senaste 4-5 dagarna. Var på promenad runt tjärnen och det var inte så skönt som veckan tidigare. Rimmfrost på ögonfransarna och en känsla av att näshåren frös ihop när man andades in genom näsan.



6 Januari
Idag är det varmt. Det är bara minus 10!!!! Hurra!!! Jag slängde familjen in i bilen och sen bar det iväg till Romme. Äntligen så pass varmt att man kan vara ute en hel dag utan att riskera frostskador på kinderna. Alla mina flickor har blivigt jätte duktiga på att åka skidor, man ser en stor skillnad från år till år. Jag lovade Sarah att jag skulle följa med henne högst upp på berget med att åka linbanan. Det var första gången för mig att sitta uppe över trädtopparna i en liten stol och jösses vad rädd jag var. Inte nog med att jag krävde att få kliva av efter halva vägen upp på berget så blev det en Bridget Jones avslutning på linbanan. Jag har massor av blåmärken...... 


Bild lånad från tvsales.rte.ie


RSS 2.0