Dagbok

Jag har haft 10 underbara dagar i Sverige.

29 December.
Vaknade vid 8 tiden och det var fortfarande mörkt. Klev upp ur sängen och tittade på termometern och det var -15 och frost bitna träd. Brrr. Tänkte då att golvärmen kanske behöver lite hjälp, tände då en brasa i vedspisen i köket. Visst är det mysigt att dricka sitt morgon kaffe i ett "bondkök". Blev sedan rastlös och ville ta vara på det fina vädret och drog på mig termobyxorna och promenerade runt tjärnen. Vilken härlig morgon det var!!



  Här har bävrarna dammat upp



 Bäverdamm



1 Januari
Gott nytt år!!! Nu är det ett nytt år igen. Mina nyårslöften detta år är att:

Äta mera choklad
Handla mera onödiga saker
Motionera mindre
Kan inte vara så svårt att hålla dessa löften.....

Minus 15 grader idag igen. Var på en promenad med mina grannar på en cirka 2,5 timmar. Det var sååå härligt. Det är så himla mysigt att känna hur det biter i kinderna utav kylan och att höra knarret i snön när man går. Sophie har tagit alla fina vinterbilder.







2 Januari
Idag var jag och barnen ner till sjön och åkte skridskor. Fantastiskt!! Jag har inte åkt skridskor på flera år och det är säkert en 25 års sedan jag åkte på sjön. Det var jätte läskigt i början. Isen var alldeles klar och man såg stenarna som låg på botten, då blev jag höjd-rädd. Min knäppa hjärna fattade inte att det var säkert att åka. Skithjärna!! Den fattar ju ingenting!! Men det gick mycket bättre när vi kom  ut på djupare vatten och jag inte kunde se sjöbotten. Men enligt dom iskunniga så var det en ovanligt fin is. Det fanns inte en snö gnutta på isen och den var spegelblank!! Vi kunde se oss själva i den. Helt fantastiskt!!

5 Januari
Det har nu varit istort sätt nästan minus 25 grader nattetid och minus 18-20 grader på dagen dom senaste 4-5 dagarna. Var på promenad runt tjärnen och det var inte så skönt som veckan tidigare. Rimmfrost på ögonfransarna och en känsla av att näshåren frös ihop när man andades in genom näsan.



6 Januari
Idag är det varmt. Det är bara minus 10!!!! Hurra!!! Jag slängde familjen in i bilen och sen bar det iväg till Romme. Äntligen så pass varmt att man kan vara ute en hel dag utan att riskera frostskador på kinderna. Alla mina flickor har blivigt jätte duktiga på att åka skidor, man ser en stor skillnad från år till år. Jag lovade Sarah att jag skulle följa med henne högst upp på berget med att åka linbanan. Det var första gången för mig att sitta uppe över trädtopparna i en liten stol och jösses vad rädd jag var. Inte nog med att jag krävde att få kliva av efter halva vägen upp på berget så blev det en Bridget Jones avslutning på linbanan. Jag har massor av blåmärken...... 


Bild lånad från tvsales.rte.ie


Kommentarer
Postat av: Ann

Vilka underbara bilder! Kul att ni tajmade och kom hit när det faktiskt är en riktig vinter! Kramar Ann

2009-01-09 @ 08:56:39
URL: http://annlundquist.blogg.se/
Postat av: Syster

Fina bilder!

Vintern här i sörmland tog visst slut inatt! Nu massor av plus... Skit!

2009-01-09 @ 10:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0