Onsdag

Hurra för bibliotek!!!!! Och gratis internet!!!! Har frågat omkring lite om mobilt broadband till mitt lilla paradis med det blir alldeles för dyrt för den lilla tiden vi kommer att använda internet. Jag hoppas att det kommer bli billigare nästa sommar. Men som tur är så finns ju biblioteket.....

Vi har det jätte mysigt. Jag börjar dagen med en frukost och morgontidningen på altanen.Om vädret tillåter förstås. Och jag måste bara skratta ibland när man läser Ludvika tidningen. Jag är van med att det står om mord, beväpnade rån och misshandel och allt annat skit som händer i världen. I denna morgontidning står det om tex en 55 årig dam stal en kaffekopp från ett cafe och dom vet var hon bor!!!! Inte blir jag nämnd i tidningen om jag samlar souviner, vilket jag inte har gjort!!!!

Jag tänkte köpa 2 amplar (hangingbasket älskling!!!) till altanen och hittade fina utan för ica, med blomma och allt i men dom kostade 175 kronor styck!! hutlöst!! Jag åkte in till stan och på Jula hittade jag jätte fina plåthinkar för 29.90 styck. Hurra!! Med blommor och hinkar så betalade jag bara en bråkdel och det blev mycket fint och lite ovanligt.

Ha en bra dag ♥

Paris

Har kommit hem efter några underbara dagar i Paris. Vilken vacker stad, det är inte bara arkitekturen som är imponerande men alla byggnader är färg co-ordinerade dvs allt går i vitt, beige eller en väldigt  ljus gul färg, men detaljer eller statuetter i guld. Vilken WOW effekt.
Och på bussen in till stan från flygplatsen sitter Sarah och Katherine tillsammans och kommenterar vad dom ser:  
Katherine säjer - Oh my god, all the streets do looks the same!!!
Sarah säjer - Dont worry, all the streets have differnts names!!!
  

Eftersom vi är starka och oberoende kvinnor som reser så gick vi på en liten promenad till hotellet, det tog oss en halv evighet och en lunch rast innan vi var framme till hotellet. Och jag hann även bli kär i en cyckel. Jag fyller år snart....


 

Vi bodde stort sett centralt, det tog oss ungefär 40 minuter att gå ner till Pompdiou (moderna museumet, några Picassos målningar finns där) och vi besökte dom mest berömda platserna i Paris som ingår i allmänbildningen. Vi var till Notredame och medans vi var där så var det en gudstjänst, vilket var maffigt, synd att det var så mycket turister som gick i gångarna (inklusive oss) men det var väldigt speciellt att vara där under gudtjänsten med predikan. orgelspel och sång.Vi var även till Louvres, vilket var helt fantastiskt. Det var enormt med folk runt dom mest berömda tavlan, Mona Lisa, visst är den fin och om man har tillfälle att se den så ska man se den, men det finns så många andra konstverk i detta mueum blir bortglömt
På den sista dagen tog vi oss en lång promenad till Eiffel Tornet men på vägen dit slank vi in på Chanel, och jag blev kär igen, vilka skor, svarta pumps med små vita chanel detaljer, underbara skor men det fanns inte i min storlek, skit-skor!! Iallafall så fortsatte vi promenaden till det stora tornet, när vi var väl framme så upptäckte vi att inte var ensamma där. Vi stod tålmodigt 2 timmar innan hissen tog oss upp till den andra våningen (om någon hade beställt bord på Le Jules Vernes så skulle vi ha en privat hiss och vi hade inte behövt att köa) men iallafall vilken utsikt och  och igen man såg att staden har en sådan enorm... jag vet inte hur jag ska beskriva detta men det var så vackert för att vara en stad. Och vi var så upphetsade och glada över att se detta......
Senare mot kvällen innan vi åkte hem till Dublin, så letade vi nåt att äta, men vi hade så ont i fötterna och vi var så trötta i hela kroppen. Och jag frågade en person utanför Lafayette on det finns en McDonalds inärheten, hon sa att det finns en 4 trapppor upp . WOW igen, en up-market McDonalds!! Hamburgarna smakade som vanligt men vi behövde inte städa efter oss!! Vi strosade omkring i detta köpcentrum och NK kändes en liten prick på kartan. WOW, vilket sortiment det finns utav alla stora märken det var, typ Chanel, Tiffanys (vilka diamanter!!), LV, Dior m,m, och vilken service. Vet inte om jag kan säja om detta men jag blev kär igen, OMG (oh my god) jag har hittat väskan i mina drömmar, det är en Burrberry och den passar mig perfekt, synd att jag inte har en €450 över. Men igen, vilket köpcentrum, påminner mig om en teater....


Måndag

Nu är jag packad och klar. I morgon bitti bär det iväg till Paris för oss flickor. Ska bli sååå skojigt. Fast vi har conflicting opinions om vad vi ska pyssla med när vi är där. Barnen vill vara kulturella, gå titta på museums och dyligt, skit säjer jag, här ska det shoppas!! Ett eller annat besök till Chanel och Louis Vuitton räknas väl som kultur, eller hur?? Åå, vad jag kommer att dräggla över alla fina väskor och skor.

Jag hoppas att ungarna kom ihåg att beställa bord på Le Jules Verne, man måste ju äta!!

Familjen RävMåste bara berätta att vi har en räv familj som bor bakom muren. Tänka sig att ha rävlya 10 meter från sitt hus och mitt i stan!! Dom har lyan längst till höger om bilden. I år är det 3 rävungar och Mamma Räv är alltid runt hörnet när barnen är ute och leker i stort sett varje kväll. Koltrasten har fattat att det är bara ungar så dom retas som bara tusan, landar alldeles brevid rävungen men när rävungen "attackerar" flyger koltrasten iväg och landar bara några meter ifrån räven.  Det är rena rama djurlivet här, någon frivillig som vill kommentera?? David Attenborough??

Onsdag

Någon har dragit ur proppen i poolen och det är väldigt besvärligt att simma när det inte finns en droppe vatten kvar. Vem var det??
Eftersom jag vägrar att ställa mig på ett rullband med den risken att jag kommer att trassla till det för mig, så har jag varit ute och sprungit några gånger. Jag som hatar att springa. Jag väntar hellre på nästa buss istället för att springa så att jag skulle komma ikapp. Men iallafall, så har jag en utmärkt tränings rutin i mitt huvud. Först en rask promenad till Bushy Park, en jogging runda runt hela parken, en rask promenad hem. Hurra!! Det fungerar utmärkt ända tills jag på ett vördigt sätt kryper hem.  

Ha en bra dag ♥

Måndag

Vilket strålande väder det är!! Det har varit underbart i flera dagar, varmt och strålande sol. Härligt. Jag har varit ute på promenader och suttit ute i trädgården och har även lyckats med att bränna mina armar. Visst är det fint med t-shirts armar, det jämnar väl ut sig till sommarn. Men å andra sidan så matchar mina knall-röda armar till mitt klar-gula hår!! Jag färgade håret häromdagen tänkte att blond skulle bli fint men det blev väldigt gult med ett skimmer av orange. NICE!!!

Sarah och Katherine ska ska springa Dublin Womens Mini Marathon idag. 10 km i denna värme!! Måste se till att dom dricker ordentligt och smörjer in sig i sol-skyddsmedel. Flickorna har samlat in pengar till Marie Keating Foundation. Lycka till!!!


RSS 2.0