Earth HourGlöm inte bort att släcka lamporna i kväll. Att vi alla släcker lamporna är ju ett enkelt och bekvämt sätt att visa att vi bryr oss om våran planet. Och att något måste göras om vi alla dvs djur och människor ska överleva.

Här i Dublin kommer Custom House, Government Building och Leinstern House att släckas ned plus ett fler tal av historiska byggnader tex museums och slott runt om på Irland kommer att släckas ned under en timme. Och förhoppningsvis kommer även tusentals hem att göra det samma.

27 Februari 2010


                                                                                               
                                       Bild lånad från internet


Efter mycket om och men, tankar och planer har jag äntligen bestämt mig för att åka TjejVasan. Är det någon som hänger på?? Kommer att bli skoj att göra något som jag har tänkt på i många år men har varit för feg att prova på men är också jätte nervös utifall om jag inte klarar av loppet, så pinsamt. Enligt websidan så ska TjejVasan inte vara speciellt krävande och inga svåra backar och loppet är ju bara 3 mil. Det ska ju tydligen räcka med bra kondition och ett glatt humör men jag räknar med att det krävs nog lite mer än bra kondition, får nog börja med ett motionsprogram och jag kan nog få hjälp med detta på gymmet. Och det kommer bli mycket intressant när jag ska börja med snöträningen........

Måndag

Har just kommit hem från simningen, och det var en riktigt bra träningsrunda och jag känner mig relaxed och utmattad på ett härligt sätt. Det var riktigt kul att simma idag, det var en man på ca +70 i samma bana och jag hade det väldigt besvärligt att hålla samma tempo som han, jag misstänker att han är en gammal simmare, han var så stark och simmade så graciöst. Jag kände mig som Moby Dick när jag plaskade omkring knallblå i ansiktet utav syrebrist av alla kallsupar....

Som sagt var så firade vi Morsdag igår och jag fuskade lite med Lent (jag gav ju upp allt godis, choklad och sånt för fastan). Jag har varit väldigt duktig och har inte ätit choklad eller nåt på 26 dagar, 5 timmar och 43 sekunder förrän igår. Och till mitt försvar så fär det tydligen lagligt att äta eller göra sånt som man har gett upp för Lent på Söndagar och vi firade Morsdag men en underbar extra kladdig kladdkaka. Mmmmm det var ljuvligt!! Men nu blir det inget fusk förran Lent är över på Påskdagen, jag sitter redan och planerar alla efterrätter och godis som jag kommer att frossa mig själv med. Och titta på all choklad som väntas då.....


Mors Dag


Japp, idag är det mors dag här på den gröna ön. Och jag vaknade till Amerikanska pannkakor med hemmagjord hallon-sås som Sarah var så snäll och gjorde imorse. Sedan fick jag fina love you kort utav alla mina barn och ett halsband utav Sophie. Katherine var och köpte fina blommor. Och jag fick 2 flaskor vin!? Mm, ibland blir jag bortskämd.
♥ Tack och puss puss på mina barn ♥Fredag

Satt och läste expressen om dom fånigaste klagomålen utav brittiska semester resenärer. Utrag från expressen:

Här finns bland annat historien om den irriterade semesterfiraren som klagade på att resesällskapets trerumslägenhet förvånansvärt nog var betydligt större än hans enrummare. Andra britter tyckte att det var orättvist att det tog 9 timmar att flyga hem från Jamaica när amerikanernas restid tillbaka till hemlandet var så mycket kortare.

Bland klagomålen märks även åsikter om att stranden var för sandig, att den äkta mannen tillbringade resan med att titta på andra kvinnor som badade topless och att solglasögonen som inhandlades på gatan för 5 euro inte var äkta.

En resenär klandrade resebyrån för att den inte påminde honom att ta med badbyxor när han åkte till en nöjespark med vattentema. En annan kritik kom från britter som hade besökt Spanien och tyckte att det fanns för många spanjorer där.

Det mest bisarra klagomålet kom annars från en safariresenär som under sin smekmånad i Afrika råkade få syn på en elefant i upphetsat tillstånd. Han hörde av sig till resebyrån och menade att han efter detta kände sig synnerligen otillräcklig.

En kvinna hävdade att hon blivit inlåst på sitt hotellrum av hotellpersonalen under semestern och hotade med polisanmälan. I själva verket hade hon helt missförstått innebörden med stör ej-skylten.

En liknande incident råkade en hotellgäst i Australien ut för. Han tyckte att soppan var på tok för tjock och smakade för starkt. Problemet var bara att mannen hade satt i sig hela innehållet i såssnipan.

Vad kan man säja, ibland känner jag mig nästan intelligent!!!

Oh nej, ...

Oh nej, Imorse när jag tittade ut så hade någon tagit bort simhallen. Var kan den vara?? En bassäng tjuv i farten kanske, hm?!

Dom senaste dagarna har det varit ett strålande vår väder. Cirka 15 grader varmt och en klar-gul-vårsol och imorse vaknar man till en rejäl dimma och det var kallt. Jag blir så förvirrad....

Onsdag


 

I måndags var jag till the chipper, eller korvmoj , för att unna oss lite skräpmat dvs jag var för lat för att göra ordning middag. Men jag kunde inte låta bli att skratta åt en intoxicated dam.
Damen - Kan jag få 3 hamburgare med ost
Korvmoj - Ah, du vill ha 3 ostburgare
Damen -  Oh NO, jag vill ha 3 hamburgare med ost!!!!

Senare på kvällen var vi på konsert igen, det tar verkligen på krafterna att leva upp denna rock'n'roll livsstilen jag har men man måste väl kämpa på. Iallafall var vi och såg på Aslan. Vilken föreställning, bland dom bästa live band jag har sett. Klicka på tv'n och lyssna på deras version av Rolling Stones Angie, helt underbar.


HAPPY SAINT PATRICKS DAY !!!!!
Hjälp.....


Har haft en känsla om att jag alltid har samma kläder på mig och jag aldrig hittar något i min garderob. Därav så tog jag saken i mina händer och slängde ut allt som fanns i min garderob på sängen. Och sen började jag sortera och prova gamla t-shirts och jumprar, det är ju synd att slänga sånt som passar och inte är nött eller urtvättat. När det var dags att lägga tillbaks allt i garderoben kom jag på en strålande ide. Att sortera kläderna efter färger!! Strålande ide tills jag upptäckte att jag har en massa  svarta och vita t-shirts och jumprar. Och tre röda t-shirts och jumprar, oja, notera att jag har en gul t-shirt!! Det är väl inte konstigt att det känns som att jag har samma kläder på mig hela tiden när i stort sätt allt är i samma färg. Jag är ju nästan ett proffs på att handla men någonstans blir det lite fel när det gäller färgen. Tror att jag behöver åka på bootcamp.....

Söndag


Satt och läste Expressen på nätet och såg att Malena Ernman vann melodifestivalen och ska då representera Sverige. Jag har då aldrig hört talas om henne så jag hittade vinnar låten på youtube och lyssnade. Frågan är då, var det rätt låt som vann?? Eeh, NO! Kommer Sverige att vinna Eurovision med denna sång?? Skulle inte tro det!! Kan bara säja, bättre lycka nästa år!!

Onsdag

Nu har våren kommit hit på riktigt. Det är en strålande dag med sprutande sol och 15 grader varmt ute. Kunde inte motstå att sitta ute i solskenet med en kopp kaffe efter jag hade klippt gräsmattan. Jo, jag har klippt gräsmattan för första gången för säsongen idag. Vet inte om det är så speciellt kul att klippa gräset men det är ett säkert vår-tecken. Och det sätter fart på mitt gamla hjärta när jag springer omkring med den gamla muskeldrivna gräsklipparen, tacka veta självgående maskiner. Och en tröst är ju att gräsmattan inte är stor....
 

Linus på Linjen


Kommer ni ihåg Linus? Jag blev lite nostalgisk när jag hittade detta avsnitt på You Tube och man kan ju inte låta bli att skratta med den lille mannen. Undrar om han fortfarande visas på Svensk tv, jag kommer inte ihåg att jag har sett Linus på dom senaste 20 åren.


Meet the Parents


Bild lånad från internet


Har just suttit och tittat på en gammal goding, Meet the Parents. Vilken härlig film, den får mig skratta och må bra. En perfekt dagen efter film när hjärnan känns lite mossig. Jag bara älskar De Niro, vilken man, fast han har kommit till åren så har han "det". Och han ger mig ideer hur jag ska granska mina flickors pojkvänner........

Min beskrivning av mig själv...

Jag är inte wimsig, jag har bara lite otur när jag tänker.........

I did it again.....

Var ner på stan idag för att köpa nya sommar skor åt barnen. Och då hände det igen, jag hittade mina skor. Dom bara stod där på rea hyllan och jag kunde inte stoppa mig själv. Vilket kap!!! Det var ett par faith skor som  var nedsatt till € 22. € 22 för ett par skor!! Man kan ju inte gå fel då. Och jag ännu gladare blev jag när jag betalade dom. Flickan i kassan ville bara ha € 17.50 för dom. Då var det ju bara tacka och buga. Jag älskar Debenhams ♥.HURRA!!!!!Imorse hittade jag €10 utanför gymmet. Hurra!! Undrar vad jag ska göra med alla dom pengarna!? Ska nog unna mig något fint......

Fashion Show

Hittade några bilder från mode visningen som barnens skola organiserade och alla pengarna gick till Marie Keating Foundation, se här. Flickorna har designat alla kläder själva och fick riktiga modeller till att visa upp sina verk.

 

Ronan Keating var tyvärr inte närvarande på showen men hans syster representerade fonden och tackade för allt arbete flickorna hade lagt ner. Ronan skickade dock en inspelning där han tackade och ursäktade sig för att han inte var där på showen. Hans ursäkt var att han klättrade Killimanjaro för en annan välgörenhets organisation som kallas för
Comic relief.Tisdag

Regn och rusk idag. Det bäddar ju för ett bra tillfälle att göra något som man inte gör så ofta hemma. Jag fick en strålande ide att städa datorn. Ja, sortera alla bilder och fotografier. Göra nya mappar och lägga in bilderna i respektive mapp för att det ska bli lättare och hitta och framförallt att det inte ska se så stökigt ut. Och ta bort skräp bilder som bara tar upp onödig plats i datorn. Och framför allt att lägga över fotografier som betyder mycket för oss på en disk eller usb minne utifall det skulle hända något med datorn. Man ska ju backa-upp sina saker regelbundet som jag har då gjort 0 gånger!! Men jag hade inte en aning om att det var så många kort, säkert ett par tusen bilder!!!! Jag har nu suttit i säkert i en och en halv timme och har bara igenom till hälften. Jag å mina strålande ideer!! Det här projektet kommer att ta sin tid..........

Ha en bra dag ♥

RSS 2.0