Är vaken...

                                       Bild lånad från internet

Visst är det härligt nu när solen uppe längre på kvällarna. Det känns och det ser ut som att det är bara eftermiddag fast klockan är 8 på kvällen. För några veckor sedan var jag ner bäddad och redo för kvällen vid 9 men nu är jag fullt påklädd och pigg. Jag orkar pyssla och stöka med något ända upp till 10-tiden fast jag är uppe vid 7- 7.30 på morgonen. Vilken skillnad det är på kropp och själ när solen är uppe längre om dagarna och så fantastiskt att kroppen kräver mindre vila och sömn under sommar säsongen. Jag sover mindre och jag är oftast gladare på sommar-halvåret och ju äldre jag blir desto mer ser/känner jag skillnaden att jag behöver mindre sömn på sommaren.

Torsdag

Sarah och Katherine har redan börjat på sitt sommarlov och Sophie sliter på med sina examens denna vecka. Och därav ett begränsat dator tid för mig om jag nu inte vill sitta uppe och vänta halva natten tills datorn blir ledig....

Var ner på stan idag och slank in Art and Craft eller vad det heter. Jag letar efter en x-cut fjäril som poppar upp men den var slut, typiskt, och jag har en massa födelsedagskort som skall göras. Men jag kom hem med en massa andra onödiga saker som tex fina glitter fjärilar och diamanter. Det är så svårt att låta bli att köpa, det finns sååå mycket fina skräpsaker. Something I made earlier...Vanish                                       Bild lånad från internet


Såg på tv reklamen att det har kommit ut ett nytt bra fläckborttagnings och bleknings medel. Åh, vad bra tänkte jag. Då kan kan jag fräsha upp några fina vita t-shirts och ta bort dom envisa oranga fläckarna på Sarahs vita jeans.
Jag gjorde precis som det stod på paketet, en skopa medel till 4 liter vatten och låt kläderna dra detta i 6 timmar, piece of cake tänkte jag. Efter sådar en 7 timmar slängde jag allt i tvättmaskinen plus lite tvättmedel. Tvättmaskinen skummade över och kläderna var i samma tillstånd som dom var i före behandlingen dvs lika solkiga och fläckiga.
Dag 2: Skam den som ger sig. Jag dubblerade doseringen på blekningsmedlet och lät samma blöta kläder få dra sig i 8 timmar, slängde därefter kläderna i tvättmaskinen dock utan extra tvättmedel denna gång. Men resultatet blev det samma som dag 1, solkigt och fläckigt. inte ens en liten förbättring utav 2 behandlingar.
Tacka vet jag den gamla hederliga klorinen, den fungerar minsann.

HURRA!!!

Hurra för min lilla Sophie som blev Student of the Term igen!! Så skojigt att hårt arbete och intresse blir uppskattat av skolan.


Bild lånad från internet

Äppelpaj


Bild lånad från internet


Igår gjorde jag en äppelpaj efter enbart mitt eget huvud. Och den blev faktiskt god!!!

Så här gjorde jag:

Skalade och skivade 8-10 äpplen
0.5 dl socker
1 tsk kanel
1 stor msk mjöl
Blandade ihop allt med äppelskivorna och la det i paj formen och hällde ca 1 dl grädde över.

Pajlock
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl skivad mandel
1 msk socker
100-150 gr smält smör.
Allt blandas ihop typ en smulpaj och strö över äpplerna.

Gräddas i ugnen i 200 grader för kanske en halv timme till 40 min, glömde bort att kontrollera tiden....

Lördag

Vilket väder. Its raining cats and dogs, hm, regnar katter och hundar, inte ens en hund vill gå ut i detta väder men jag måste minsann ta mig ut. Jag har lovat Sarah att vi ska gå och se Angels and Demons idag och det ska bli skoj. Har inte varit på bio sedan i somras när vi såg Mamma Mia.
Jag älskar Tom Hanks och han är en underbar skådespelare men jag tyckte inte att han passade som Robert Langdon i Da Vinci code. I mitt huvud ska Langdon vara yngre och han ska vara snygg, Hugh Hackman skulle vara en perfekt Langdon. I boken (Angels and Demons) var det underbara mord, mycket välbeskrivna och jag kunde verkligen se dom framför mig, hoppas att det gick att överföras till bioduken.

Oh, jag fortsatte min klännings jakt igår och jag hittade min klänning. Den är jätte fin!!!

Ha en bra helg!!

Torsdag

Det är småregn, dimma och kallt idag. Undrar vart sommaren tog vägen. Strumporna åkte på igen och fot-kedjan av, skitsommar!!
Har lite ont i halsen idag, om jag känner efter riktigt noga så har jag säkert mycket ont och jag planerar att hoppa över träningen idag. Man ska ju inte träna med ett virus i kroppen, hur litet och löjligt det än känns så kan det lilla viruset bli farligt för hjärtat. Visseligen är risken att få hjärtmuskelinflammation ganska liten. Men det är bäst att hålla sig lugn och i vilolägen en dag eller så när man känner sig lite vissen och man varken går upp i vikt eller att konditionen försämras av att vila. Om jag tänker efter så har jag inte varit sjuk dvs ont i halsen, förskyld, feber etc sedan januari 2008. inte illa va?! Dom ända sjukdommarna som jag har haft har varit mer eller mindre självförvållade typ huvudvärk...
Så att idag tänker jag slänga mig i soffan med Beck, nåväl, tänkte titta på Den Japanska Shungamålningen, hoppas att den är bra.


                                                     Bild lånad från internet

Sophie

Idag fyller min lilla bebis 15 år. Tänk så gammal jag börjar bli, jag menar snart är hon lika gammal som jag, dvs 22 år. 15 år och nästan vuxen fast i mina ögon kommer hon alltid att vara min lilla bebis, jag undrar om hon någonsin kommer att bli vuxen i mina ögon? Kommer jag alltid att lägga mig i och berätta hur hon ska göra? Sitta och vänta uppe tills hon kommer hem från puben även när hon har flyttat hemmifrån? Se till att hon hon har ätit upp sin mat? 

Här Sophie på sin första semeter till Wexford.....Här var Sophie inte så gammal. Men vilket charmtroll......


Lådor

Vill bara visa vilka fina lådor min syster har knåpat ihop till oss flickor. Är klart avundsjuk att jag inte har det tålamod och pyssel fingrar som krävs för dessa konstverk.


Torsdag

Har varit duktig och gjort ren ugnen idag. Och varje gång jag gör ren den så svär jag och skäller på mig själv att jag måste lova mig själv att göra ren den oftare så att det ska bli lättare att göra ren den. Det är ju inte ett dugg skoj. Och inte nog med att man står på knä och lägger huvudet i ugnen (tur att det inte är en gasugn) så når man inte ordentligt i alla hörn, runt värmefläckten och under/över grill-elementen, det måste ha varit en man som designade ugnarna!! Jag önskar mig ett trendigt kök med ugnen i en bra arbetsnivå.
Hörde ett tips om man kan lägga ungsgallren i cocacola en stund och sen skulle man typ bara torka av allt som har bränts fast, det fungerade naturligtvis inte för mig, men jag kanske var lite för ivrig och lät dom inte ligga tillräckligt länge i colan. Bild lånad från internet

Tisdag

Hade lite tid över och sufade nätet. Råkade hitta mensa.se och jag kan ju inte motstå en liten utmaning. Det var rätt skoj att göra web-testet men det kändes lite stressigt eftersom man har ju bara 10 minuter på sig att  klura ut figurerna, men jag är ganska stolt över mitt resultat. Sitter naglad vid telefonen och väntar på att mensa ska ringa upp mig...
Klicka in och titta på mitt resultat.  
 Fredag

Idag är det första Maj och här är det tydligen vilken vardag som helst. Har inte sett eller hört om några demonstraner. Och det är en vanlig skoldag och alla arbetar förutom jag.

Var ner på stan för att leta efter en klänning till Helens middag. Har tappat räkningen på hur många klänningar jag har provat eller tittat på. Visst har jag hittat flera fina klänningar när dom hänger på klädhängaren eller på dockan men så fort klänningen sitter på min kropp så förvandlas den till något helt obeskrivligt.......
Antingen såg jag ut som en maräng, nån som går på gatan eller en gammal tant!!!! Finns det klänningar för oss i mitten?
Jag känner paniken krypa upp i nacken på mig nu om jag inte hittar något snart, jag kan kan ju inte ha på mig mina gamla jeans, eller???

RSS 2.0