Söndag

Idag är det första advent och vi ska plocka fram stjärnorna och adventsstaken och för att inte glömma adventsgranen skall fram på köksbordet.

Nu har jag kommit hem efter en vecka i dom mörka Dala skogarna. Och du store tid så var mörkt det var. Solen lyste verkligen med sin frånvaro. Det blev ljust vid 8-tiden och mörkt vid 3. Och dess imellan hängde tunga gråa moln så att inte ens en liten solstråle kikade fram. Dystert!!!!
Och det är en himla tur att jag inte är mörkrädd eller dylikt eftersom det finn inte en gatulampa som lyser upp längs vägarna eller gångbanorna. Så en kvälls promenad var ju uteslutet och när man satt inne och tittade ut så såg man absolut ingenting förutom bara svart. Tidigare år när jag har varit i min lilla stuga när det har varit som mörkast så har det varit lite snö/rimfrost som lyste upp i skogen när månen tittade fram.

Måste bara tacka min bästa syster för allt skräp och skräpkvällen i fredags. Skoj!!! Har nu en massa ideer som jag ska pyssla med idag. Jag GLAD!!

Skoj att träffa min bästa Ann men hoppas på att vi kan träffas ordentligt nästa gång!! 


Update

Jag hade inte så fel om att jag sa att halva Irland ligger under vatten. Detta är nu ett faktum att halva Irland ligger under vatten. Enligt nyheterna i kväll så har det inte varit ett sådant kraftigt skyfall dom senaste dagarna på 30 år och delar av städer på västkusten och dom södra delarna av ön är översvämmande. Med därav alla komplikationer som följer en översvämning, typ förorenat dricksvatten och bort spolande vägar.  

Flooding on Grand Parade in Cork city this morning after the River Lee burst its banks. Photograph: David O'Riordan
Bild lånad från irishtimes.com


Fredag

Efter några väldigt stormiga dagar har det äntligen lugnat ner sig, och att solen tittar fram. Och att det blåser så pass lite att det går att hänga ut tvätten utan att det finns någon risk att jag behöver gå plocka upp den hos grannen. Det har varit ett bus väder utan dess like, halva Irland ligger under vatten, det var en liten överdrift men det är en hel del översvämningar men inte alls som i England just nu.

I morgon bär det väg till dom mörka Dala skogarna igen. Det ska bli skoj!! Har en massa planer och project som skall bli utförda men jag kommer framför allt att passa på att pressa in lite shopping också.

Ha en trevlig helg ♥


Elisabeth

HURRA och GRATTIS till oss alla som heter Elisabeth. Idag har vi namnsdag igen, fantastiskt att det händer varje år och just den 19 November också!!!!
Vi flickor kommer att fira våran Elisabeth dag med Herrgårdstårta och jag kommer att fylla den med kiwi och banan. YUM!!!! Det kommer bli super gott.

Detta recept är hämtat från arla.se


Bild lånad från arla.se


Tisdag

Håll i hatten!!!! Det blåser som bara fan idag!!! 

Vägrar gå ut idag och därav satt jag och lekte med internet och hittade detta reklam inslag. Ni måste bara klicka in och titta!!

`

Fredag

Då är det fredag igen, tänk vad veckorna flyger iväg och nu dröjer det inte länge tills advents-stjärnan och advents-staken plockas fram. Och glöggen skall värmas och för att inte glömma pepparkakor med en bit gorgonzola ost på. YUM YUM och skoj skoj!!

Har varit och plaskat omkring i poolen idag och märkte att jag har lyckats att nöta ut min baddräkt igen. Att man nöter ut skor, stumpor och etc är väl helt ok men badräkten?? Så just nu står en ny fin badräkt på shoppnglistan för att jag vill ju inte plaska omkring i poolen samtidigt som jag visar både det ena och det andra i den nötta badräkten......

Chubby Woman Wearing A Pink Bikini
Bild lånad från internet


Tisdag

Nu på morgonen har det varit rena rama vilda västern här. Just nu går det ett flertal poliser och en tekniker omkring på våran gata i stan. Någon under nattens lopp har slagit sönder ett stort antal bilar. Men bara den lilla trekantiga backrutan. Varför slår man in den lilla rutan längst bak i bilen för?? Är det för att stjäla bensin?? Komma in i bilen?? För att undvika att larmet går igång?? Det märks att jag inte kan något om bilar!! Det är för tidigt att säja om det har blivigt några bilar stulna eller om det bara är sabotage.

Cartoon Mobsters Shooting From Their Car Royalty Free Clipart Image
Bild lånad från internet


Michael Palin

Idag har vi varit och hälsat på Michael. Fast vi var inte ens ensamma eller hemma hos honom, typiskt!!! Vi såg honom på en bokhandel och han satt där i sin stillhet och signerade böcker. Den senaste boken heter Halfway to Hollywood och det är utkast från hans personliga dagbok. Jag kan inte vänta till jag får läsa den...


Vi är nu bästisar fast han vet inte om det.......


God Morgon

Det är lördag morgon och jag sitter vid köksbordet i min ensamhet. Alla sover och det är väldigt tyst i huset. Upptäckte att det inte finns något bröd hemma och jag är varken motiverad/vill inte gå köpa bröd. Jag har slammrat och donat i köket och just nu sprider det sig en underbar doft av nybakade ost scones MEN inte ens det får huset att vakna. Men som dom säjer här snooze you loose och mera scones för mig.......
Ha en bra dag ♥

 


Torsdag

Efter jag plockade bort all halloween dekoration så blev fönstret väldigt tomt. Hittade ett par fina Begonier (tror jag att dom heter). I en härlig jul röd färg. Och just nu hoppas jag för guds skull att dom kommer att överleva min vård åtminstone till våren. Mina blommors överlevnads statisik är för närvarnade väldigt låg. I stort sett obefintlig. Vi alla kan ju inte ha gröna fingrar och jag räknar inte med att dom ska växa upp och bli frodigt gröna och blomma om igen osv osv, men att dom åtminstone är lite gröna och håller sig på den levande kvisten.Igår kväll var jag en "stand in helper leader" på ungdomsklubben/gård här i närheten. Det är en klubb som ungdommar kan träffas på varje onsdag och fika, spela kort, basket m.m. och ibland anordnas även bowling, disco eller den senaste eventet var rullskridskodisco. När det fattas ledare så förväntas det att föräldrarna ska hoppa in och istort sett bara vakta tonåringarna. Förra gången jag hjälpte till åkte vi iväg och bowlade vilket var enormt skojigt. Det är så kul att få träffa så många fina tonåringar och jag hoppas att det inte dröjer länge till jag får träffa dom igen.

 


GLAD!!!!!!

Vilken tur att vi har en underbar liten kille som har satt på vinter kängorna på Kerstin!!! Gammelmoster såg bildbevisen att en liten kille meckade med Kerstin trots att han har vattkopporna. Stackars liten som måste arbeta för brödfödan fast han är sjuk!!! Det kanske är bäst att han kommer hit till Gammelmosters hus där man får vila upp sig. Men vi tackar sååååå mycket för hjälpen och snart kommer Gammelmoster till stan.......

Ett stort tack igen!!!♥

 


Paj

Igår när vi karvade pumpan så sparade jag köttet. Fick en strålande ide (Hmm!!) igen. Tänke göra en paj utav pumpan för första gången i mitt liv. Hittade ett lättlagat och bra recept på Alltommat. Se receptet här. Måste bara säja att pajen blev helt underbar. Lätt och krämig med en hint av kanel och ingefära. Jag rekomendrar den verkligen och jag kommer att göra den nästa år igen!!!!

Pumpapaj. Receptbild - Allt om Mat

Bild lånad från alltommat


Måste även visa våran pumpa också. Visst blev den fin....

 


RSS 2.0