HAPPY HALLOWEEN!!!

Halloween Minnie Mouse
Bild lånad från internet


Lördag

Lördag morgon och lika med Halloween och solen skiner och vi hoppas att det blir en strålande och torr (regnfri) dag. För att vem vill ha godiset blött och soggigt som en tovig lovikavante ?? 

Idag har jag det väldigt besvärligt. Och jag bannar mina strålande ideer igen!!! Vissa utav oss lär sig inte utav sina misstag (WIMSAN!!). Iallafall, så kände jag att jag behöver ett kompliment till simningen och att ut och springa på asfalten fungerar inte så bra. Tog kontakt med en personlig tränare och vi hade ett bra samtal och han lyssnade på vad jag kan och inte kan göra. Väldigt sympatisk ung man!!! Så vi gick vidare in till gymmet och hade en bra genom gång med både roddbåt och hantlar. Jag kände mig väldigt duktig och atletisk men den känslan är som bort blåst idag. Men idag är det som sagt var väldigt besvärligt, jag lyckade ta mig ner i trappen men fasar över att jag måste ta mig upp igen. Blir nog morgonrock hela dagen.....


Bild lånad från internet


Torsdag

Nu är det inte många dagar kvar till Halloween. Hurra!! Och då blir det en stor fest här på våran gata i stan för alla barnen (och för mig). Vi har det som en tradition att varje Halloween vi har en fest på gatan med mat, godis, fyrverkerier och kanske ett glas vin till mammorna. Alla barnen klär ut sig och går TrickorTreat och i alla mammors ögon får barnen alldeles för mycket godis. Men vad gör det, det är ju en gång om året. Tyvärr så är mina barn för gamla för att gå trickorTreating så det blir nog inte mycket godis i detta hus (snyft) men självklart har vi lagrat upp ett lager godis till mini spökerna och pyntat huset. Vi är nu fullt förberedda inför alla spöken och troll som kommer på Lördag. Ring inte till "Hur rent är ditt hus"!!! Vi tycker att det fint med spindelnät i fönstret.....


Höst mörker

Nu när vi har dragit tillbaks klockan en timme så är det mörkt redan vid halv 6-tiden. Och vad gör jag då? Jo, då börjar jag att tända alla ljus jag hittar i detta hus och det är sååå underbart!! Och det spelar ingen roll om det är olika dofter på ljusen det kan bli en intressant blandning imellanåt. Det är verkligen en tröst när den ena höststormen efter den andra drar in från Atlanten med regn och blås. När det stormar ordentlig här så är det förvånadsvärt att det faktiskt finns något kvar här. Rätt kul att se träden som nästan ligger mot marken när det blåser som mest. Och jag har en konstant vindrufs till frisyr och plockar ofta upp min tvätt hos grannen. Men vad gör det när man kurar ihop med några levande ljus..... 


Vinter Tid

Bild lånad från internet

Glöm inte bort att ställa om klockan på Söndag. Visst ska vi dra tillbaka tiden en timme? Tänk att jag aldrig lär mig åt vilket håll vi ska ställa klockan.
Iallafall, ha en trevlig helg!!! ♥

Tråkig Torsdag

Det har varit ett himla höstväder dom senaste dagarna, REGN REGN REGN. Inte ens om jag vore en hund så skulle jag gå ut. Och inte nog med det så har det inte hänt något av intresse denna vecka så tänkte jag bara visa några kort från ZOO som jag tog förra veckan. Visst är det skoj att gå titta på alla dessa djur MEN djur ska inte vara i fångelskap och på display. Dom ska vara ute i det fria....

Det är bara växter här.... Bilder från pressfotografen i förra veckan och vilken skillnad på bilder!!! Är i stort behov av en systemkamera. Nån som vill sponsra mig.....

 

 

 


Vegetarisk Måndag

Idag blir det vegetarisk mat, jag tycker faktiskt att man inte behöver äta kött varje dag. Jag har försökt att byta ut minst en dag i veckan mot bara gröna rätter, vet inte om vi mår något bättre men det blir större variation med maten.
Idag hade jag tänkt att det blir grönsaks soppa med bröd.

Mycket enkel men god Grönsakssoppa för 4 personer

4-5 stora potatisar
4-5 stora morötter
1 stor purjolök
Buljong tärning plus vatten

Fräs först alla grönsaker i smör, låt sedan det koka i buljong till grönsakerna är mjuka.
Mosa grönsakerna i matberedare, häll över i kastrull och låt det koka upp med en stor skvätt grädde.

Bröd ca 14-15 st
25 g jäst
5 dl kallt vatten
0.5 dl olja
2 tsk salt
2 dl blandade frön, solros, pumpa, sesam
1.1 liter vetemjöl
2 dl grovt mjöl

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt oljan.
Blanda alla torra ingredienser och häll på vattnet/oljan.
Knåda ihop till en slät deg och låt degen jäsa i rummstemperatur i ca 3 timmar.
Baka ut till bullar och låt jäsa i 30 minuter

Grädda i 225 grader i 15- 29 minuter eller tills gyllen bruna.

Enjoy!!


VIP

På grund av att Sarah vann en tävling som anordnades utav Dublin Zoo så blev vi inbjudna och behandlades som VIP´s igår. Sarah satt och lekte med internet och hittade en artikel om att det hade fötts 2 tigrar i Dublin Zoo och dom ville ha hjälp med namn förslag. Sarah döpte sin tiger-pojke till Emas som betyder guld på Indonesiska. Tiger-flickan döptes till Wanita utav en pojke som är ifrån Dublin. Det var både press fotograf och 2 TV kameror från olika TV stationer. TV3 ska göra ett repotage om Dublin Zoo och passade på att både filma och intervjua Sarah och hennes med vinnare. Detta program kommer att visas på våran TV i Januari, det kommer bli skoj!!!!

 


Onsdag

Igår misstänkte jag starkt att .se hade flytt fältet, till en annat solsystem eller nåt. Jag kunde varken läsa aftonbladet, kolla vädret eller gå in till min blogg, kunde inte ens läsa någons annans blogg heller. Ve å fasa, vad vad det som hände?? Men det mest skrämmande var att jag har blivigt så beroende utav internet på mina gamla dagar. Att jag inte har internet i sommarstugan är helt ok, antagligen för att jag kan gå till biblioteket för att få mitt beroende tillfredsställt. Men igår hade jag nästan en halv panik attack eftersom saker och ting inte fungerade men idag är jag glaaad!!!


Söndag

Igår sprang vi flickor ett välgöringhets race för Simon Community. Det är en förening som stödjer hemlösa och försöker få dom till ett riktigt boende och har även stödgrupper och behandlings hem för alkohol beroende personer. Teamet delar även ut smörgåsar och soppa till personer som har sitt hem på gatan.

Det var en strålande dag för ett liten jogging runda på 8 kilometer i Phoenix park. Det tog mig ungefär 1.5 timme eller nåt  och jag sprang kanske en tredje del loppet och sen blev mina ben trötta så då gick vi resten. Men det var skoj.
Mina snälla grannar sponsrade oss med € 75 som vi skänkte till föreningen. Det känns bra att kunna stödja en förening som faktiskt verkligen föröker att göra en förändring till det bättre i samhället. Och som tack fick vi en goodiebag och en medalj.

 


Sarah

Vill bara dela med mig hur det gich för Sarah i fredags med den Franska debatt tävlingen. Det gick väldigt bra. Min lilla Sarah blev utnämnd som kvällens bästa debbatör. Hon pratade tydligt, hade ett bra kroppshållning och kunde ge ordentliga svar på motståndar lagets frågor. Sarah satte även dit motståndar laget med frågor som dom inte kunde svara på. Så synd att jag inte fattade ett dugg vad som var sagt. Men ett stort HURRA till liten Sarah som vann kvällens debatt och hennes team kommer att gå vidare i tävlingen och nästa debttämne blir "om skolan förbereder eleverna till livet"


Fredag

Idag har vi en lite nervös Sarah som ska tävla i hur man pratar!!! Och vem är inte mer qualificerad än Sarah som är född med talets gåva. Sarah bara älskar att prata och det spelar ingen roll om hon pratar till en person eller till en fullsatt hörsal, så pratar hon på med en stark inlevelse och ett härligt självförtoende.
Ikväll kommer flera skolor att debattera om olika ämnen men alla måste lägga ut sina åsikter och argument på Franska!!! Sarah kommer att ge sina åsikter om att man inte behöver skoluniformer och alla fördelar med att skolbarnen ska få bära sina egna kläder, på Franska!!! Eftersom mina franska kunskaper är lika med noll så har Sarah lovat att vinka till mig när hon säjer skojiga saker om ämnet så jag vet när jag ska skratta.....
♥ Ett stort lycka till till min lilla Sarah!!!! ♥


Mera Linus
Tisdag

Regnet det bara öser ner...tralala!!! Ett perfekt väder för att bara ligga på soffan och titta på gamla repriser och talk-shows och  mumsa på godis och annat skräp.
Vill bara visa hur fint det blev med en kruka ljung utanför fönstret.


                                                          

Efterlysning: Häromdagen fick grannens hustomtar nog och flydde fältet. Ingen har sett dessa tomtar sedan dom klättrade över muren, förbi våran trädgård och ut till friheten....... 

 
God morgon


                                                         Bild lånad från internet

Den 21 November kommer jag leverara en blå maskin till det lilla landet i norr. När jag satt och bokade mina flygbiljetter så fick jag en flashback eller två. När jag började att flyga mellan Sverige Irland för en så där 20 års sedan?? (herregud så gammal jag är??!!) så kostade en tur och retur biljett ungefär 4000 - 4500 kronor. Igår betalade jag €30!!
På den tiden tog det en halv evighet att åka mellan länderna, först ett byte i Köpenhamn, mellanlandning i Birmingham eller Manchester beroende på om man flög med SAS eller Aer Lingus, det tog ungefär en 5-6 timmar att resa och då har jag inte räknat in in-checknings tid och förseningar. Idag är det direkt flyg och tar det ungerfär 2.5 timmar beroende på om det är mot-eller med vind plus 40 minuters inchecknings tid på grund av att man checkar in via internet. 
Visst är det fanastiskt lätt och smidigt att flyga nu för tiden och framför allt så billigt det har blivigt. Och ett stort HURRA för Ryanair och Michael O´Leary - you are the man!!!!!


Fredag


Såg på nyheterna igår att Marks&Spencer sökte extra jul personal inför julhandeln. Att få arbeta några veckor inför julen är väldigt attraktivt för tex studenter. Men igår stod det över 1000 personer i kö i timmar för att komma åt ett "litet" deltidsarbete som affärsassistant på några timmar i veckan. Bland annat  var det många högutbildade som typ architekter som köade desperat för att få in lite julklapps pengar iår. Kan ni fatta hur desperat situationen är här på den lilla gröna ön?
Om det finns en ledig plats någonstans så annonseras den oftast inte ut på grund av att företagen klarar inte av mängden av alla CV´n som kommer in och kan sortera ut dom möjliga kandidaterna för den lediga tjänsten. Just nu så går alla lediga jobb igenom kontakter och kontakters vänner. Jag har haft tur på så att att vi har en del kontakter och jag har ialla fall varit på några intervjuer men mer har det inte blivigt.
Och det är ju inte bara att man inte har något att göra när man går arbetslös, sin egen hälsa och familjen hälsa står på spel. Många blir stressade, får dålig självkänsla och deprimerande för att dom inte kan klara av att betala sina hushålls avgifter vilket leder ofta till alkohol missbruk och även självmords statistiken är nu förhöjd. 
Måste nog också få säja ett stort plus till en del komuner här i Dublin försöker att aktivera arberslösa med att dom kan få högt rabatterande medlemskap till gym, golfklubbar eller någon annan aktivitet som ligger nära hjärtat. Vilket jag tycker är ett bra initiativ utav komunerna att få möjligenheten att göra något som är skojigt medans man letar arbete.

Nog om detta negativa ämne, jag hoppas att ni alla får en bra helg, för det kommer jag att ha!!! Har inga stora planer men det blir säkert en myspys helg!! ♥


RSS 2.0