Onsdag

Då har jag fyllt år igen. Tänk att det blev 22 år igen. Och jag ligger inte ens i soffan och botar någon befintlig baksmälla. Kan det vara ett åldertecken att jag börjar bli gammal? Jag har redan varit och sprungit och klippt gräsmattan i det fina solskenet. Det MÅSTE vara ett åldertecken!!!
Och istället för att försöka att hitta på något intelligent att skriva i bloggen borde jag skriva och skicka in min jobb ansökan. Argh!!! Börjar bli riktigt trött och less på att söka jobb som är utom min räckhåll men jag hade ett intressant möte med min agent häromdagen och hon sa att det börjar att se ljusare och det kommer att skapas flera jobb tillfällen. Det är väl bara att vänta.....

Oh, jag tackar sååå mycket för alla presenter och för all uppvakning!!! ♥


Lördag

Jag har varit på premiär. Jag har sett Grease!! Sarah och Katherine är med i musikalen plus andra ungdomar från deras klass och pojkar från andra skolor. Föreställningen som ungarna gör just nu är helt suverän och med fullsatt publik varje kväll. Så skojigt att se publikens glada reaktioner när det dansas och sjungs för fulla halsar.
Jag kommer ihåg att det var  min favorit film när jag var en ung tonåring, Jag hade stora posters på väggen utav Olivia Newton-John och John Travolta, så kär jag var i honom som en galen tonåring kan bli!!! Jag var som besatt utav filmen kommer inte ihåg hur många gånger jag såg den och jag hade nog alla utklipp om den plus böcker.Bild lånad från internet


Onsdag

Titta hur det blir när Sophie får tag på papper och penna.
 Hm, undrar var hon har fått sin talang ifrån??

Tisdag

Idag är den sjätte dagen utan flyplanstrafik här i Atlanten. Måtte det öppnas snart! Postgången fungerar väl inte som den ska nu heller i dessa deklarations tider. Inte för att jag väntar på något viktigt men det är alltid trevligt när det fungerar.
Idag när jag var ut på en av mina vandringar så kom jag och tänka på hur tyst det har blivigt nu när det inte är några flygplan eller helikoptrar som susar över huvudet på oss. När man bor istorstan så glömmer man bort alla ljud eller så blir man så van så att man inte hör dom. Flygplatsen är på andra sidan av stan men beroende på vind så blir det motorljud från planen när dom kommer in eller flyger ut. Visst flyger dom  på en ganska hög nivå här över detta hus, men man hör dom iallafall. Och polishelikoptern brukar flyga sina rundor här över några gånger varje dag plus andra helikoptrar som jag inte har något span på. Det är faktiskt tomt på nåt sätt nu när det inte är någon flygtrafik.  


Lördag

Vi har blivigt riktigt bortskämda med det fina vädret den senaste tiden. Jag kommer knappt ihåg när det regnade senast och idag är det en stor strålande sol och en 18 grader och inte ett enda molntuss på himlen. Underbart!

Före påsk fick jag en underbar present som jag blev så glad över så jag tog nästan upp den och la den under kudden. Jag fick en bakmaskin!! Visst är det en 80-tals gadget men varför har jag aldrig använt en sådan? Why? Jag har verkligen missat något. Så att nu är det slut med kladdiga degbunkar och fingrar, bränt bröd och aldrig mera ska jag diska en plåt eller en brödform. Det är så himla enkelt att bara slänga i alla ingredienser och trycka på några knappar och vips så kommer det ut ett underbart mjukt, saftigt och välgräddat bröd. Och rengöringen går som ett nafs det ända man får göra är att torka ur degskålen med vatten och en trasa. Jag har också funderat på att bakmaskinen kanske drar mindre energi än vad det gör att sätta igång ugnen, någon som vet om det är så? Jag är såååå hääär glad!!!  
Torsdag

Hur gick detta till? Vi här ute på den lilla gröna ön mitt ute i Atlanten är just nu avskärmade från alla möjligheter att ta oss till fastlandet. Om man inte vill ta båten förstås eller ta sig en biltur upp till Nord Irland men det räknas väl inte som fastland.
Det första jag tänkte på när jag hörde att askmolnet från Island närmade oss att jag måste ta in tvätten!! Jag vill ju inte ha sotflingor på mina fina kläder. Att enligt Sky News så kommer vi vanliga människor inte märka något av detta moln här nere på marken och det är ofarligt för oss (det kan ifrågasättas) men tydligen så kloggar flygplansmotorerna ihop av denna vulkan aska. Vi får väl se om det blir bättre imorgon och att flygtrafiken är igång fast jag har inga planer på att resa denna vecka men det är skönt att ha alternativ.

Clipart Illustration:  Marooned
Bild lånad från internet


Tisdag

Efter ha tillbringat 2 veckor i dom djupa skogarna i Dalarna så har jag missat våren här på den gröna ön mitt ute i Atlanten. Alla träd är stort sätt gröna och gräsmattan har fått sig en omgång utav gräsklipparen första omgång för säsongen.

Dom 2 senaste dagarna har jag suttit vid köksbordet och jag har klister upp till armbågarna och pappersspill över hela köksgolvet.

Det blev ett lite sent julkort


Och en väldig rosa Tilda

 


Fredag

Idag har jag städat datorn. Nä, jag har inte sorterat och slängt skräp och filer eller backat-up saker och ting i datorn. jag har bokstavligen städat i datorn. Jag såg att det var väldigt dammigt vid fläkten så jag tog fram damsugaren och upptäckte ännu mera damm i hårddisken och därav så öppnade jag den. Och jösses vad dammråttor det fanns i hårddisken. Så det var bara att köra in dammsugaren och veva omkring! Och ena frågan efter den andra poppade upp i mitt huvud medans jag städade. Finns det någon brand risk? Kan det bli kortslutning utav dammet? Nåväl, nu är den ren och fin och jag hoppas att jag inte sabbade något i datorn på grund av mitt frenetiska dammsugandet. Men visst blev den ren och fin?


Idag har jag varit på en utav mina långa vandringar längs cyckelbanan här i dom djupa skogarna i Dalarna och hittade både Tussilagon och Blåsippor. Det verkligen spritter till i kroppen när man hittar dom första vårblommorna. Och snart står sommaren och knackar på dörren... 

Skräp

Idag har jag varit och skräpat. Och det är så skoj att lära sig nya tekniker och att få en och annan ny idé. Att jag bara sitter och härmas berättar jag ju inte, jag vill ju att det ska se ut som att det är mina orginal verk. Men jag ska bara visa att jag har idag lärt mig hur man gör en fågelholk av ett papper plus lite dekorationer. Visst blev det läckert??
Onsdag

Vi har varit utomlands!! Vi tog oss en sista minuten resa till Åland. Så enkelt livet har blivigt sedan internet uppfanns. Efter några klick på Vikinglines hemsida hade vi beställt båtresa, mat och buss på ett nafs. Och det blev inte ens dyrt. Vi lyckades få en a-hytt vilket var ett stort plus eftersom att det är inte trevligt att sova under bildäck, och jag blir inte så claustrophobic om jag kan titta ut genom ett fönster.  
Vi unnade oss smörgåsbord men ärligt talat vet jag inte om jag är så imponerad över det, visst var förätterna goda, till och med mycket goda men varmrätterna var inte mycket att hurra för. Men på grund av a-hytten fick vi sitta avskilt så vi slapp en massa spring från andra passagerare som skulle ta mat, det var iallafall skönt att sitta och äta i lugn och ro.
Vi vaknade vid 4-5 tiden på morgonen utav ett himla oväsen i båten, det lät som om vi höll på att sjunka eller nåt. Men det var "bara" skrapljud ifrån stora isflak som vi åkte igenom och jag kan bara tänka mig hur det skulle låta om vi var längre ner i båten. Och dom kunde ju inte ens titta ut och se vad som hände.
Ljuvligt

Vilket underbart väder!! Har suttit ute på altanen och fikat i solskenet medans snösmältningen är i full swing. Ljuvligt!! Rätt häftigt att kunna sitta ute i bara t-shirt och fika på en varm altan och titta ut på snön och höra hur det droppar från taken. Fantastiskt!!

Jag var på en rundvandring på mina enorma ägor och hittade skojig is. Fantastiskt vad lite vatten kan göra....
GLAD PÅSK


Bild lånad från internet


Torsdag

Dags att trimma och putsa kvasten. Ikväll bär det iväg till blåkulla!!! Jag har bunkrat upp med godis så nu sitter jag och hoppas på att det kommer några små påskkärringar iår. På nåt vis så kommer dom inte hit på denna gata eller så har jag väl missat dom.

Jag har fördrivigt tiden med att sitta och stirra ut igenom fönstret och jag har upptäckt ännu en ny fågel. Om jag inte misstar mig så är det en liten söt Talltita. Tänk så mycket nytt man upptäcker om man bara tar sin tid och verkligen tittar efter. Eller så har jag alldeles för mycket tid i mina händer.........


Bild lånad från internet


RSS 2.0