Besviken

Det blev ingen Tjejvasa detta år för min del. Jaja, det blir väl fler tillfällen......

Fredag

Igår kväll när jag var på väg att gå lägga mig så kastade jag ett getöga ut och såg att 2 rådjur stod i min trädgård och mumsade där jag lägger ut potatis, äpplen, rotfrukter och bröd åt dom stackars djuren som har det svårt denna vinter. Plötsligt gav dom sig iväg runt huset och jag såg att ett utav rådjuren stod och åt fågelfrön som hade ramlat ner från fågelbordet. Efter en liten stund hoppade rådjuret upp emot fågelbordet för att komma åt och tömma det på frön. då fick jag ont i magen, och gick ut i köket för att leta efter mera potatis och dyligt åt dom stackars djuren och gick ut i min pyjamas för att mata dom. Och då såg jag att dom hade faktiskt gått över min trappa precis utanför min ytterdörr för att komma fram på ett enkelt sätt där jag hade skottat istället för att dom skulle behöva pulsa i snön. Stackars små liven. Jag hoppas att det inte är bara jag som tänker på djuren som har det svårt och lägger ut potatisskal, morotsskal och dyligt till dom stackars djuren denna svåra vinter.
Torsdag

I tisdags när jag var ute på min träningsrunda gick det väldigt trögt och bakhalt. Var faktiskt övertygad om att jag åkte åt fel håll eller att jag hade glömt att sätta på mig skidorna. Bestämde mig för att söka proffessionell hjälp för mitt problem och som jag nu ångrar bittert. I tisdags tog det 50 minuter att åka min runda, samma runda igår kväll tog mig 35 minuter!!! Jösses va rädd jag var!! Vilken fart det blev på skidorna!! Det är inte illa att förbättra sin prestation med 15 minuter över en natt!!

SMHI har gått ut med en vädervarning gällande lördag med underkylt regn och ishala vägar vilket gör mig väldigt nervös. Det känns inte kul att köra 40 mil på isvägar bara för att stå och trängas med 7500 andra flickor och vara rädd i nedförsbackarna. Om det blir så kommer jag nog inte att åka upp men jag hoppas att SMHI har fel och det kommer vara bra väglag på lördag. Jag håller alla mina tummar!!  


Onsdag

Det säjs ju att man ska äta en massa pasta och dyl innan en stor kraft ansträngning och det ska gudarna veta att jag har gjort. Så här har mina mat vanor varit dom senaste dagarna:

Måndag: Spagetti med champingon och skink sås, rucculasallad och tomat - Mmm Mums!!

Tisdag: Spagetti med champingon och skink sås, rucculasallad och tomat - Inte lika gott som dagen före.

Ondag: Spagetti med stekta champingoner, rökt skinka, rucculasallad och tomat - Jag blev mätt!

Torsdag: Tack gode gud att champingonerna och skinkan är slut!!!Jag har fördrivigt min tid med att gå på skräpkurs och där fick jag lära mig hur man viker små album eller antekningsblock utav ett papper.
Jag har stått och tittat på istappar.


Och jag har stora bekymmer om var jag ska ställa grillen.


 


HURRA!!

Här sitter jag i min ensamhet i dom djupa dalaskogarna. Resten av familjen åkte hem igår morse och det är väldigt tomt och tyst här i huset. Och då i min ensamhet fick jag en brilliant idé att försöka att få igång internet på min gamla dator med en stor success. Det var inte det minsta svårt att få ihop internetet men jag har nu suttit i timmar känns det som och jag har bara updaterat windows som inte hade blivigt updaterat dom senaste 3 åren och laddat ner ett nytt antivirus program. Men nu tror jag att det är bara att köra på och surfa det heliga internetet.

För övrigt så ligger jag ju i slutfasen av min stenhårda (!?) skidträning. Det är nu bara några dagar kvar och jag har hållit igång med min favorit sysselsättning dvs snöskottning. Och tusan vad man får skotta i dessa dagar. Tar snön aldrig slut? Men å andra sidan så är det helt underbart med denna vargavinter.
Tidigare i dag var jag på lång promenad till stan och inhandlade mitt kära internet och jag kunde bara njuta av den vita gnistrande snö och ett härligt knarr under skorna.


Fredag

Kan ni se hur taggad jag är inför Tjejvasan? Jag ligger förnärvaro i hård träning och jag har fasktiskt varit ute och sprungit några gånger. I mitt hjärta och i huvudet känns det bra att springa men det känns som att mina knän går åt fel håll och min rygg åt H******e!! Man kan ju inte få ihop allt!!
Men det skojigaste av allt är att jag har nyss kommit hem från en väldigt lyckad shoppingrunda. Jag har nu införskaffat mig nya antisvett springbyxor och en jacka som är regntät, vindtät men skall tydligen kunna andas ändå, hur det nu ska fungera?!.
Jag tror att jag kommer att ta mig igenom Tjejvasan enbart på mina nya fina kläder och min lilla envishet....


Bild lånad från internet


Onsdag

Ibland kan man bara undra vart tiden tar vägen. Det är nu ett år sedan vi gav upp all choklad, godis och allt som är gott/sött för Lent/Fastan som pågår i 40 dagar. Och nästa onsdag är det dags igen. Vi inleder Fastan med att fira Pancakes-Tuesdays med pannkakor i alla dess former. Favoriten och den mest traditionella är nog pannkakor med socker och färsk pressad citron. Men jag föredrar nog nutellagrädde, det är bara vispad grädde med nutella. Yum!!
Visst brukar det gå bra men det är lite besvärligt och man är lite absinent första veckan innan man har vant sig livet utan socker. Jag vet inte om jag ser ifram emot Lent men det är bara att bita ihop och drömma om chokladtårtan som väntas på Påskafton.


Måndag

Jag tror att jag börjar bli gammal eller så har jag alldeles för mycket tid i mina händer. Jag har "upptäckt" 2 nya fåglar på mina promenader. Häromdagen såg jag en - enligt fågelboken - Song thrush, men tyvärr vet jag inte vad det blir på Svenska. Och igår såg jag en liten söt fågel med ett rött ansikte och jag var övertygad om att det var en burfågel som hade rymt men det var en Goldfinch. Spännande att upptäcka nya saker. Och tänk att man lär sig något nytt varje dag...

Songthrush
Goldfinch

Goldfinch
Bilder lånad från internet


Vårfint

Det är en härligt vårdag ca 10 grader varmt och har jag rensat ogräs i rabatterna och krattat bort alla platta och bruna vinterlöv. Jag har planterat fina vårblommor som säkert kommer att dö snart av min vård. Men jag får njuta av dom så länge det varar. Det dröjer inte länge nu tills mina minipåskliljor står i blom och nästa månad ska gräsmattan få sig en omgång av gräsklipparen för första gången detta år. Skoj va!?


Fredag

Nu har nedräkningen för Tjejvasan börjat. Och på nåt läskigt sätt så ser jag i fram emot detta lopp. Det är med mycket blandade känslor som jag har i min mage när jag tänker på loppet. Ena stunden tänker jag att självklart kommer det gå bra och jag kommer över mållinjen med en stor tidsmarginal och den andra stunden har jag en känsla av panik och jag kan se mig själv bli buren av spåret!
Jag känner inte riktigt avslappnad i nedförsbackarna och jag är rädd för att jag kommer att ta dom liggandes eller om jag har fått upp farten - rullandes.
Jaja, skam den som ger sig. Det kommer att bli en utmaning för mig att åka Tjejvasan framför allt med tanke på den dåliga snöträningen jag har i benen. Visst blev det 15 km förra veckan men det är ju ingenting att jämnföra med, det borde vara 15 mil eller nåt.
 
Här är en bild på min syster före snöträningen, synd att det inte blev en under-tiden-bild eller efter-tränings bild!!


Tisdag

Katherine har organiserat och utfört en insamling för Haiti på hennes skola och lyckades få ihop € 370!!! Och Concern har lovat att komma till hennes skola och ska berätta hur pengarna har använts  och få mera information om läget på Haiti. Många bäckar små....

Vi har fortfarande inte vatten på heltid. Dom stänger av vattnet vid 7-tiden på kvällen och släpper på det vid 8-tiden på morgonen. Tur-i-oturen eftersom jag inte jobbar så får jag all tvätt tvättad och kan köra igång diskmaskinen. Och sen samlar man på sig reserv vatten som kan komma till behov på kvällen. Jag utgår ifrån att jag inte är ensam om att samla vatten som bara går till spillo dagen efter. På nåt sätt tror jag inte på att vi sparar något vatten när ALLA samlar och slänger bort det dyrbara vattnet.


Måndag

Den senaste veckan har jag varit i det snöiga Sverige. Jag började min vecka med att träffa mina systerdotterssöner, det blev ett långt ord. Och jag kan kalla mig en stolt gammelmosterXtvå!! Det är så skojigt att någon av oss i familjen kan få pojkar annars har det istort sätt bara fötts flickor i våran lilla familj. Och grattis igen till William.

Och sen bar det iväg till Dalarna och vi (jag och min syster) spenderade quality time. När vi inte låg på en varsin soffa så var vi ute och åkte längdskidor. Vi hittade finfina spår nästan mitt i stan. Dom senaste gångerna jag åkte på längden var när jag bodde i Eskilstuna och det är ju några års sedan. Och som vanligt hade jag glömt bort hur det var att åka nedför i backarna på dessa flimsiga skidor. Man kan ju inte för tusan bromsa mitt i backen och om man gör ett tappert försök till att sakta ner farten så far man in i närmaste snödriva. Hm, jag såg många snödrivor på väldigt nära håll!! Men så skojigt det var!!  

Och vi hade besök i våran trädgård av ett hungrigt rådjur. Och eftersom vi är så snälla så la vi ut potatisskal, bröd och morötter åt rådjuren. 


  


RSS 2.0