Dag 4

Idag är det fjärde dagen utan rinnande vatten. Visst är det lite besvärligt men det går bra. Och man inser hur beroende man är utav vatten. Och framför allt hur bekvämt det är när man har vatten i kranen att det bara är att ta sig ett glas vatten, sätta igång tvättmaskinen eller diskmaskinen eller laga mat, listan blir lång om man tänker efter hur mycket man använder vatten till.  
Komunen är så pass snäll så att dom öppnar den stora kranen en gång om dagen men dom berättar inte när det kan finnas vatten i våran kran. Jag springer omkring och öppnar kranarna lite hur som helst för att se  om vi har vatten eller inte. När det händer så har vi rinnade vatten i cirka 4 timmar och då blir det ett race emot tiden. Vi passar vi på att duscha, slänger in en tvätt i maskinen och fyller på vatten flaskorna och hinkar för man vet inte hur länge det dröjer innan man får vatten igen. Jag har hört att det kan ta veckor innan vi har en normal tillgång till vatten.
Som sagt var är det besvärligt men man ska nog inte klaga, det finns dom som har det mycket värre..... 


Kommentarer
Postat av: Syster

Japp, det finns mycket värre! Spriten kan ta slut! ;)

Mer än hälften av jordens befolkning har inget vatten. De går mer än en mil för att hämta i en liten pöl etc. Man får perspektiv!

Just nu; sätt in en slant på 901950-6 märk "Haiti".

2010-01-17 @ 14:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0