Onsdag

Idag tog Sophie och jag tillvara på det vackra vädret och tog bussen upp till Wicklow Mountains för en liten promenad. Vi hamnade i Enniskerry som är en liten men otroligt charmig by som jag inte hade en aning om att den fanns. Vi tog oss en väldigt lång promenad och hamnade i Powerscourt Golfklubb där dom rika och kändisarna håller till och rubbing their shoulders with each other. Fick vi vara med och spela? eh, no! 

Fina hus i Enniskerry



Utsikt över Wicklow Mountains



Ett fint träd.



Sophie leker med kameran.



Puben.......


Söndag

Då har vi firat en non-existent midsommar. Jag har gett upp alla försök att hålla på traditionerna när det gäller midsommar. Denna helg firas inte i detta land och det känns rätt meninglöst att fira en helg som ingen annan firar. Och festen blir väldigt liten, typ en person!!
Saknar jag midsommar firandet? - Nej!
Saknar jag sillen med tillbehör? - JA!!!!!
Men jag kommer ta igen allt vad midsommar mat är i Juli och bara njuta av tex matjessill, dillpotatis, gräslök och gräddfil. Oh, varför inte en liten smörgåstårta? Eller en jordgubbssviss som jag har bokstavligen suttit och drägglat över. Och du store tid vad jag ska hetsäta om ett par veckor......
Hittade detta smarriga recept på alltommat.se

 Jordgubbssviss. Receptbild - Allt om Mat

Ett recept från Leva och bo

4 portioner Ingredienser

Lyxig chokladsås:

1 msk rå- eller strösocker
150 g mörk choklad, 70 procent
2 dl grädde

Svissen:

4 msk mandelspån
2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 l vaniljglass
40 st maränger

Tillagning

Säg den som kan motstå en mumsig marängsviss. Extra lyxig blir den med färska jordgubbar och en chokladsås gjord på mörk choklad med hög kakaohalt.

1 Chokladsåsen: Häll grädde och socker i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i grädden. Rör tills chokladen smält. Låt såsen svalna något.

2 Svissen: Rosta mandeln i en torr och het stekpanna, skaka så mandeln inte bränns.

3 Vispa grädden. Dela eventuellt större jordgubbar mitt itu.

4 Fördela glass, maränger och jordgubbar på ett fat. Toppa med grädden. Strö över mandelspån och servera chokladsåsen till.


Reklam


Onsdag

Hurra för USA som går vidare i turneringen!!!! HURRA!!! Jag tror att dom kommer att vinna!

Jag har tagit mig en liten paus i dessa fotbolls tider. Det börjar bli lite väl mycket utav denna sport, inte nog att dom visar alla matcherna på tv på alla möjliga tider och alla, jag menar då ALLA pratar inte om någonting annat än fotboll. Argh.



Jag blev lite skräpsugen och tänkte börja göra födelsedagskort till mina flickor. Men när jag var halvvägs färdig med detta kort så kom jag på en bättre idé. Så det är väl bara att börja om med ett nytt kort och hålla det nya projektet hemligt än så länge.


Tisdag

Som jag berättade tidigare så var vi till Dublin Zoo förra helgen. Men varför ska man förenkla det hela och bara sätta upp en Do not disturb the animals skylt när man kan använda alla ord i engelska ordlistan som dock betyder samma sak?


   

Vi hittde några fina djur, pingvinerna är nog mina favoriter...



Efter besöket på djurparken hade vi en underbar picknick i det gröna i Phoenix park. Sophie och jag hade en hopping - good - time. Fast mina ben kändes väldigt tunga efter allt promenerande så mina hopp blev väl inte så höga... Men det var skoj..




Boot Camp


Bild lånad från internet

Nu har Sarah och Katherine åkt på boot camp till dom allra västra delarna av Irland. Det ända som finns på andra sidan Atlanten är Amerika. Iallafall, så har dom åkt på språkkurs till västkusten där dom i stort sätt bara pratar Irlänska och på deras läger får man inte överhuvudtaget inte prata Engelska, fast jag tror att man kan slänga in ett eller annat ord om man inte kan just det ordet på Irlänska.  
Deras läger är baserat på vatten aktiviteter, så dom kommer säkert bli höjdare på kajaking och vindsurfing. Skoj!!
Mina flickor kommer att vara borta från mig i 2 veckor och jag saknar dom redan.


Lördag

Igår var det en strålande dag med klarblå himmel och strålande sol. En perfekt dag för en utflykt. Vi passade på att använda Sarahs årskort och spenderade en dag i Dublin Zoo. Eftersom det var en fredag var det inte speciellt mycket folk, det var några skolklasser och en massa turister. Vi hade nästan hela djurparken för oss själva.
Efteråt hade vi en picknick i det gröna i Phenix park, härligt.

Jag rotade igenom en utav mina hemliga lådor och hittade en hel del gamla kort. Vilken fantastisk reaktion jag fick utav mina barn när jag visade bilder på hur jag såg ut när jag var ung. Med högt puffigt hår, axelvaddar och pösiga kläder var man såååå trendig och cool. Jaja, barnen fick sig ett gott skratt iallafall, men jag hittade en del fina kort från mina resor.


Onsdag

Jag har faktiskt suttit nästan som klistrad vid tv och tittat på fotbolls VM. Men jag är väldigt besviken på att dom spelar så fruktansvärt dålig fotboll. Det ända som händer är att pojkarna springer fram och tillbaks över fotbollsplanen med bollen. Och sen blir det inget mer. Det har hittils inte varit någon målfest, inte ens ett ordentligt slagsmål. Fram för mera spänning på fotbollsplanen!!!


Tisdag




Längst ner i våran trädgård bland buskarna har en stare familj flyttat in. Bebisarna är fortfarande lite fluffiga och mammafågel och pappafågel matar dom med insekter och dyligt. Fågelbebisarna är inte flygfärdiga än dom flaxar omkring några meter men spenderar den mesta tiden med att hoppa omkring på våran gräsmatta. Fåglarna är inte det mista rädd för oss. Även om vi är ute i trädgården hoppar dom fram och spanar in läget på oss. Det är så härligt att ha både rävar och fåglar i trädgården fast att man bor mitt i stan.

 


VM



Idag är det dag 1 i fotbolls maraton. Ett himmelrike för vissa men det kan bli en besvärligt tid  för andra.  Med mitt minimala intresse för denna sport så vet jag knappt vilka länder som deltar eller i vilka grupper dom spelar i men jag har en kuslig känsla av att jag kommer att bli påtvingad denna information.
Men tur-i-oturen är väl att varken Irland eller Sverige blev kvalifiserade för detta VM det miskar friktionen för oss alla i detta hus. Hemska tanke om Irland skulle gå vidare i turneringen och Sverige skulle bli utslagen......... Argh, sånt för inte hända.
Och eftersom jag inte kan heja på Sverige i detta VM så kommer jag att heja på Amerika!! Jag tror stenhårt på att dom kommer att vinna. Har ni nått favorit land?

Ha en trevlig helg

 


Stackars Wimsan....



Ibland kan jag bara sitta och tycka synd om mig. För några dagar sedan skulle jag bara stänga dörren men på nåt sätt glömde jag bort att flytta foten och min lilltå blev väldigt platt..... till en början..... Nu är den rund och blank..... Har lite svårt att gå med skor....

 


Upphittat

Dessa saker upphittades i min brevlåda idag och kan återfås mot beskrivning.



Efter två billigare skärmaskiner och den seanste tiden en skalpell och linjal har jag investerat i en riktig skärmaskin. Jag har stora förhoppningar om att jag kommer att spara in kostnaden genom att jag inte behöver några plåster till sönderskurna fingrar och att jag kommer inte att behöva slänga en massa sneda och sönderskurna papper...


Aye-ya fyah-dla jow-kudl

Har någon av er försökt att uttala Eyjafjallajökull utan att få ett hysteriskt skratttanfall?? Eller hört på nyheterna när dessa stackars reportrarna vrider tungan ur led? I detta hus har vi nästan fått ihop till att uttala detta ord men i våra öron låter det som att vi svär över något. Phonetiskt så ser det ut såhär aye-ya fyah-dla jow-kudl men det finns ju inte en liknelse hur det stavas och hur det ska uttalas. Men skojigt har vi. Och våra grannar till Islänningar skulle säkert få sig ett hjärtligt skratt utav våra modiga försök.



Trevlig helg ♥


Onsdag

Nu är jag tillbaka till verkligheten igen. Har haft en innehållsrik och förvirrande vecka i Dalarna men har nu fått mark under fötterna och allt är går i sin vanliga ban. Och det första som jag såg vad som skulle göras i detta hus var att klippa gräsmattan!!!! Det var bara att springa omkring med denna handdragna gräsklippare medans jag svor en liten ramsa. Och jag kommer solklart ihåg att jag lovade mig själv att inte klippa en gräsmatta på väldigt länge. FAN!! Tacka vetja astroturf och asfalt!! 

Det var så skojigt att få träffa mina bästa syterdöttrar i söndags och få en titt på pojkarna. Dom växer så det knakar. Så synd att det blev så kort.

Och för att inte glömma så min bästa syster muddlade mojitos och det var bland det godaste jag hade druckit. Jag kan se att min syster har en karriär i muddling!!


RSS 2.0