Skottat snö

Idag har jag skottat snö för första gången här på den lilla gröna ön mitt ute i Atlanten. Jag svor som ett troll för att vi inte har en riktig snöskyffel eller dyligt och hade lite problem med var jag skulle lägga snön. Övervägde länge om jag skulle lägga den hos grannen.

Igår tog vi fram adventsstjärnan och adventsstaken och jag tänkte att det skulle bli mysig att tända första ljuset även om att det skulle ske en dag försent och upptäckte då att jag bara har 3 ljus kvar. Övervägde även där länge om jag skulle ställa in vårat advents firande. Det känns lite som att det är inte meningen att vi ska fira advent iår....


Palmer och snö
Visst är det härligt när hela landet ligger under ett vitt gnistrande snötäcke med några minus grader på termometern. Men jag har det väldigt svårt att få in i min gamla hjärna att vi har snö på våra palmer, det hör liksom inte till. Jag associerar palmer med varma stränder och sol och snö med ett vinter-kallt Sverige.

Och på tal om min gamla hjärna så hade första advent totalt ramlat ur mitt huvud. Hur kunde jag missa det? Kan man försvara sig med att man arbetar ibland. Eller var det snön som distraherade min gamla hjärna men snön borde ju locka fram julkänslorna.....


Kung Bore..Bild lånad från internet

Jag vet inte hur många gånger jag vaknade inatt utav åskan och det dundrade och blixtrade som bara tusen och imellanåt lät det som någon stod och kastade sten på sovrumsfönstret.
När jag äntligen orkade masa mig ner för trappan såg jag hur mycket snö vi har fått under natten. Och det har inte slutat att snöa så det ser så fräsht och fint ut och ser faktiskt ut som ett julkort. 
Vi har blivigt varnade att detta vinter väder komma hålla i den kommande veckan så att det är bara för oss att wrap-up warm med både halsdukar och vantar.  


Promenad... En lång..

En strålande dag med frost och en stor skinade sol, en utmärkt dag för en långpromenad. Och eftersom jag var tvungen att arbeta igår så missade jag budbilen som svängde förbi med mitt nya skräp och tänkte att jag skulle passa på att gå till postens paketutlämning som ligger en 30 minuters promenadsväg bort. Glad ihågen och med vantarna på så gick jag till posten och blev informerad att jag hade gått till fel post, och att "min" post ligger bara längre ner på den gatan och jag skulle ta till höger efter den andra tvärgatan. Ja, det låter ju inte så långt bort. Men det VAR väldigt långt bort!! Efter ha gått en ytterligare 40 minuter så kände jag mig tvungen att ringa mitt postkontor och fråga först och främst var jag var någonstans och om det var långt kvar... Nejdå, det vara bara 10 minuter eller nåt kvar att gå, hm. Det blev en promenad på en 3 och en halv timme och nästa gång när budbilen kommer ska jag banne mig stanna hemma!!


Fredag

Så skönt att det äntligen är fredag och jag får vara ledig i hela 3 dagar. Men nästa vecka kommer jag nog att bli färdig med mitt svenska projekt och kommer nog att få kalla mig för arbetslös igen. Men man ska nog inte klaga eftersom jag har fått 2 månaders arbete på detta i dessa kris-tider. Det är verkligen synd om vissa människor här på den lilla gröna ln mitt ute i Atlanten. Men det kommer att bli bättre även att det kommer att ta tid....

Förra helgen spenderade jag och Sarah quality time med varandra och satt vid köksbordet och skräpade. Nåväl, vi satt mest och snodde en idé från min syster och piffade upp tändticksaskar. Och jösses vilken röra det blev...Men resultatet blev fint....Löv....Nu när den ena stormen efter den andra rullar in över oss här på den lilla gröna ön mitt ute i Atlanten så gäller det att ha sopborsten redo. Så här såg det ut imorse utanför våran dörr. Men visst är det fint med alla färggranna löv som har blåst ihop i högar lite varstans.


Hm.....

Idag när jag vaknade så kändes det som att hela halsen och luftstupen hade flyttat och lämnat sina onda spår efter sig, eller så är det bara ett önsketänkande. Tur i oturen så är jag ledig idag eftersom min telefon röst är nästa obefintlig men jag antar att det är till fördel till dom andra här hemma... Hoppas att jag är bättre till på måndag då jag ska börja med ett nytt projekt.

Vill bara visa att jag har lyckats att pyssla ihop ett rosa julkort innan jag visste att rosa var den nya julfärgen.... 
Rusta
Bild lånad från rusta.se

Idag skulle jag ta mig ner på "stan" men jag hade ju ingen större brådska eftersom jag antog att affärerna var öppna åtminstone till klockan 2. En kvart över 1 stod jag på gågatan och den var folktom, skandal!! Tydligen så stänger alla affärerna redan klockan 1 på lördagar. Skit!!
Jag slängde mig in i Kerstin och vi puttrade på till en utav mina favorit affärer, Rusta och där strosade jag bland julsakerna och hittade en urläcker rosa julgran, och rosa tomtar och till och med en rosa julbock. Måste säja att jag blev lite små kär i dessa rosa julsaker och ångrar mig bittert nu att jag inte köpte den fina rosa julbocken, men förhoppningsvis blir det väl fler turer till Rusta. Och skoj att piffa upp dom traditionella julsakerna med en läcker färg och dessutom min favorit färg.
 

Bild lånad från rusta.se


Fredag kväll....

Jag sitter här i min ensamhet i dom djupa Dalaskogarna och tittar ut genom fönstret och ser absolut ingenting. Fy tusan för detta mörker!! Det har varit mörkt sedan halv 5 idag och min kropps-klocka började vid 6-halv-7-tiden att kräva att få gå lägga sig. Hur ska man då få något gjort om man ska lyssna på sin kropp-klocka och gå lägga sig på eftermiddagen? Ibland är jag så glad över att jag bor på dom sydligare breddgraderna där jag kan vara uppe lite senare, och det är ljust längre på dagen och vi har faktiskt gatlampor där som tydligen saknas här....
Är det synd om mig? Inte ett dugg!!

Imorse när jag vaknade var det flera minus grader och rimfrost. Jag tassade ut med min kamera i trädgården och lyckades ta några fina bilder på en rosbuske av något slag...
Trött....
Nu är jag tillbaks till dom mörka Dalaskogarna och dom senaste 2 dagarna har jag till bringat min tid med att sova. Tusan så trött jag har varit. När jag inte har sovigt har jag legat på soffan och tittat på Beck och druckit julmust och mumsat på Budapestrulle nja låt oss säja Budapestrullar... Jag känner mig fortfarande mosig i huvudet men jag måste ta mig i kragen och göra något nyttigt, typ, ta mig en sväng till min favorit skräpaffär och fylla på mitt lager med skräp.


RSS 2.0