`cause we worth it...

Jag och Sophie spenderade lördags eftermiddagen med att vi åkte ner på stan och gjorde det vi flickor gör bäst, shopping. Vi köpte en massa kläder som vi inte behöver men vi förtjänade dom. När shopping rundan började gå mot sitt slut och våran energi nivå började bli väldigt låg slank vi in på våran favorit hak Lemonjelly för en gudomlig bagel. Kan man tänka sig en toasted bagel med sallad, knaperstekt bacon och en stor skiva Brie som just hade börjat att smälta? Inte för att vi var särskilt hungriga men vi förtjänade det....


Lördag morgon.....

Sitter här på lördags morgonen i min ensamhet och tänker. Tänk så fort saker och ting kan vända och hur skrämmande beslut kan vara.
Vi kan börja med att jag var på en intervju i torsdags för ett utav dom största IT företagen här i världen. Ville jag ha jobbet? JA! Men jag gick med tunga steg därifrån, jag var inte speciellt imponerad över mina egna svar och varför skulle dom anställa en som inte ens kan imponera på en själv när vi har en sådan hård konkurans om dom få arbetstillfällen vi har just nu?
I går morse åkte jag iväg till mitt gamla arbete och skulle avsluta mitt projekt som jag har arbetat på sedan början av november. Min chef satte sig ner och vi diskuterade min framtid och han kunde bara erbjuda några små projekt som jag gladligen tackade ja till, jag tycker att det är viktigt att arbeta även om det bara blir lite men lite kan bli stort senare. 
Men efter en halv timme eller så ringer min lilla telefon och jag såg att det var från jobbet jag sökte i torsdags. Jag svarade och jag blev alldeles mållös och mitt lilla hjärta höll på att hoppa ur bröstet. Rösten i telefonen frågade om jag kunde börja arbeta på måndag. Jag fick jobbet!!!!
Men jag hade ju tackat ja till dom små projekten. Det var bara att sätta sig ner och med chefen och jag förklarade min situation och till min förvåning och min chefs stöd kommer jag att börja att ett nytt arbete på måndag..... 


MAAT!!!


Detta recept hittade jag på alltommat. En underbar gryta med kyckling och chorizo och pricken över i-et är att den är lättlagad och mumsig. Fast jag hoppar över gräden i grytan och den blir faktiskt godare utan grädde, konstigt nog.... 

Mustig cajungryta med kyckling Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser

450 g

kycklinglårfilé

2 msk

kinesisk soja

1 st

gul lök, hackad

1 st

vitlöksklyfta, hackad

1 msk

olja

1,5 tsk

chilipulver

1 tsk

oregano

0,5 tsk

timjan

2 krm

spiskummin

1 burk

krossade tomater

2 st

lagerblad

1 tsk

farinsocker

1 dl

vatten

1 st

köttbuljongtärning

0,5 dl

grädde, valfri sort

3 st

chorizo

Garnering

  bladpersilja

Tillagning

1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Ett recept från:

Bild och recept lånat från allommat

VåfflorIgår när vi var till LIdl råkade jag hitta ett våffeljärn. Tänka sig att hitta en sådan device i detta lilla land. Jag tvekade inte en sekund innan den åkte ner i kundvagnen och sedan bar det iväg hem i en rasande fart.
Och imorse vakande några utav oss till oset av nygräddade våfflor dock inte jag. Finns det något godare med nygräddade våfflor med hemlagad blåbärssylt utav Sverige plockade blåbär och vipsgrädde?


Ledig

Idag har jag en ledig dag mitt i veckan. Det är väl inte riktigt frivilligt men jag njuter varje minut av den. Det har nu kommit till slutet av mitt svenska projekt och jag har bara ett par dagar kvar att arbeta. Känns lite tungt och jag kommer att sakna att inte ha ett arbeta att gå till, det är viktigt. Men jag hoppas att det dyker upp något som jag kan pyssla med.

Visst är det lockande att kunna sätta sig ner och skräpa som jag inte haft tid eller energi att göra sedan början av hösten, och jag har massor av nya saker och en del nya ideer som jag känner att jag måste prova. Eller så är jag lite sugen på att ta mig över till lilla Sverige och ta mig en extra vecka med skidorna och jag antar att det finns en hel del snö att skotta.   


Har vi vatten nu......Bild lånad från internet


I morse läste jag på Dublins County Councils hemsida att vatten nivån är nästan tillbaks till det normala och att vi kan räkna med att få behålla vattnet i kranen men vi kunde kanske räkna med ett minskad vatten tryck i kranen nattetid. Men något i mig säjer att man inte kan riktigt lita på det så jag slängde in min familj i duschen, dock ej samtidigt. Och tvättmaskinen har fått arbetat för sin möda idag och det ligger blöt tvätt överallt eftersom det inte är någon bra idé att hänga ut den i detta regnväder. Det kommer nog att ta sin tid innan tvätten är torr men det viktigaste just nu är att den är ren. Och jag har även "slösat" vatten på att skura golven, köksluckor och kökslådor. Vilken lyx det är att kunna få slösa bort vattnet på städning.....  


Inget vatten....

Bild lånad från internet


Efter sviterna av våra köldknäppar/rekord så har vi fortfarande inget vatten, eller mycket sporadiskt. I söndagskväll fick vi tillbaks vattnet med ett ordentligt tryck i kranen så att vatten tankarna fylldes upp och jag kände mig väldigt positiv att nu äntligen har vattnet kommit tillbaks för att stanna. Men det sket sig!!! I tisdags försvann det igen och nu står vi med tomma vattentankar igen. Det börjar verkligen att tära på mitt tålamod och det är väldigt besvärligt att inte kunna spola i toaletterna eller att få sig en dusch. I vissa delar av staden har det inte påverkats alls av att vi har vatten ransonering vilket svider ännu mer för oss som inte har haft vatten i kranen sedan veckan före jul, det känns orättvisst. Vi kanske ska vara tacksamma att vi hann duscha i måndags....  


Dag 7

Igår kväll slängde jag in familjen i Kerstin och sedan bar det iväg till curling hallen. Denna gång blev det våran 3dje omgång med stenarna och samma sak upprepades för mig som det gjordes förra året. Jag spenderade mesta tiden med att sprattla och snurra runt som en sjöstjärna på isen. Att det ska vara så himla svårt att få kroppen i balans och samtidigt få i väg stenen med den perfekta farten och vridningen så att stenen stannar i boet eller knuffar iväg motståndarens sten. Det är så svårt med ack så skojigt.
Under våra matcher/träningar har vi med oss en eller två riktiga spelare/instuktörer som guidar oss och hela tiden berättar hur vi ska tänka och var stenarna ska placeras och även går igenom reglerna gång på gång. Ett stort tack till dessa pojkar.


Dag 6

På nyårsafton försvann tv4 och tv6 från min TV. Jaha, tänkte jag, hur gick det till?? Varför har jag inte blivigt informerad om att dessa kanaler skulle tas bort?? Jag gjorde flera sökningar efter kanalerna med utan resultat. Jag pratade både med grannar och släktningar om dom hade hört något om att dessa kanaler har blivigt betal-tv eller om att kanalerna hade bytt antenn, men ingen hade någon information. Då var det väl bara att "suck-it-up" och det sved lite grann eftersom jag betalar tv-avgiften och skulle bara ha tillgång till TV1, TV2, Kunskapskanalen och Barnkanalen, kändes inte som att jag skulle få valuta för denna tv-avgiften som är på 2000 Kronor per år.

Jag har gått och grunnat och tänkt över denna situation tills idag jag bara fick en brilliant ide.

Eftersom ungarna hade tittat på dvd på nyårsafton och jag fick en känsla att jag skulle bara prova att dra ur scart kontakten till DVDn och göra en ny sökning, och vips så var alla kanalerna tillbaks.  Ibland är jag bara sååå bra på tekniska saker. Varför Tv´n inte fungerar som den ska genom dvd spelaren är fortfarande ett mysteri för mig eftersom det har fungerat tidigare. Jaja, man behöver inte veta allt.....


Dag 4

Dom senaste dagarna har jag gått och funderat över hur i all fridens namn disken hamnar i diskmaskinen när jag klart har informerat eller tjatat om att diskmaskinen är trasig. I vanliga fall när jag snällt ber/tjatar om att alla ska ställa in sina egna koppar, fat, glas m.m. i diskmaskinen så blir det en stor hög av diverse porslin i diskhon eller runt diskmaskinen men nu när den är trasig hamnar allt i diskmaskinen. Mycket konstigt på min ära. Och jag kommer inte ha bråttomt till att tala om för min omgivning när diskmaskinen är lagad.....


Dag 3

Första dagen på det nya året och jag har verkligen njutit av min fruktansvärda träningsverk från premiär turen i skidspåret från igår. Det har för det mesta blivigt en stilla promenad mellan soffan och sängen förutom en lång promenad in till staden på oplogade gångbanor som inte blev till någon fördel till min träningsvärk. Nåväl, det var skönt med lite frisk luft och att se en vinter blek sol.

Diskmaskinen packade ihop häromdagen. Jag har inte kommit underfull med vad det kan vara för fel på den. Den slutade att gå mitt i ett program och det ser ut som i mina ögon att det inte kommer fram någon ström i den, men varför kan jag inte svara på. Sladden ser hel ut, men det kan vara en elektrisk eller elektronisk komponent i maskinen som gick sönder eller så har proppen gått. Jag har tittat mig omkring i proppskåpen och det ser ok ut men det kan ju finnas någon propp som har smygpoppat. Fortsätting följer.....


RSS 2.0