Dag 2


Idag var det en stor dag för Kerstin. Det börjades med att Kerstin fick sitt årliga bad och även en underspolning blev gjord.
Sedan brummade vi iväg till den årliga bilbesktningen. Efter en nervös väntan fick jag beskedet att Kerstin är felfri, inte ens en liten anmärkning blev det. Gamla Kerstin kan man lita på....


För övrigt har jag börjat med att bekämpa kriget mot min trädgård. Jag har skurat och putsat pollen från min fina altan och rensat ogräs från rabatterna. Jag hittade solcellslamporna som plockades fram och nu sitter jag och väntar på att mörkret skall infinna sig och mina lampor tänds, det ser ut som att det kan dröja.....


Hurra...

Nu äntligen är sommer här. Sitter ute på min nya fina altan och dricker te och mumsar på hembakad Brownie med vaniljglass och jordgubbar. Sitter bara och njuter utav solen och lyssnar på svalorna. Kan det bli bättre än så här?

Blast off......

Rocket Clip Art
Bild lånad från internet
Nu har ned räkningen börjats. Det är nu 6 dagar och så många timmar kvar innan jag lyfter och styr mot dom djupa mörka Dalaskogarna. Det kommer bli sååå himla mysigt och för att inte glömma att jag kommer att spendera quality time med mig själv i nästan en hel vecka.
En hel del måsten skall göras, typ, den årliga besiktningen utav Kerstin och den förbannade gräsmattan. Kerstin ska det väl inte vara några problem med och om det är för mycket arbete med den förbannade gräsmattan ringer jag efter mannen med gräsklipparen. Solklart!!

Nästan färdig....

Nu är väggarna på plats och vi slipper att se den tråkiga gråa muren. Nu går vi i väntans tider på att utemöblerna skall komma. Och framförallt så väntar vi på att den ena värmeböljan efter den andre ska rulla in.
Det kommer att bli intressant om alla kommer överens med mina åsikter om planteringen. Mina tankar går fortfarande åt plastblommehållet, det blir mycket enklare att sköta om plantorna, billigare, typ det blir en engångsavgift och ingen gödsel krävs. Och mot hösten slänger man in blommorna i uthuset och tar fram dom nästa vår?!?, strålande! Men vi får se vad majoriten säjer...


Vad skall göras??

Denna vecka är en kort vecka. Det är ju en röd dag i lilla Sverige på torsdag och vi här på den gröna ön mitt ute i Atlanten måste ju vara sympati lediga. Jag står i valet och kvalet om vad jag ska pyssla med på torsdag. Ska jag åka ner på staden och shoppa, ett par nya skor står högt på listan, jag blir blöt om fötterna underifrån. Och nån måste få igång den Irlänska ekonomin. Eller ett välbehövlig storstädning av huset borde göras. Eller kanske jag sätter igång ett stor-bak, Skulle vara mumsigt med både bullar och bröd eller varför inte stora choklad muffins? Mums.

Sophie fyller...

Och vi har firat min lilla bebis med tårta och Champange.....

Ålderstecken??

Jag hörde att ett säkert ålderstecken är att man alltid har en handkräm i väskan. Den senaste tiden har jag gått och burit på 2 st handkrämer i väskan. Hur gammal är jag då??? Som en dinosauri??
Bild lånad från internet

Jodå....

Plankhögen och diket i gräsmattan börjar att arta till sig. Det blev en altan och blomlådor(?) av det hela. Riktigt färdiga är vi inte,  visseligen är den fotbollsplansrandiga gräsmattan på plats men blommor och små buskar skall planteras. Men med tanke på mina gröna fingrar så är plastblommor ett alternativ...

Fin blomma

Jag köpte oss en ny blomma. Jag antog att det var en Novemberkaktus eftersom bladen såg exakt lika ut som min 18-åriga Novemberkaktus. I min värld så ska en Novemberkaktus blomma i Novermber, men inte denna kaktus. Den blommar nu men inte varje dag, den blommar bara när solen skiner (?!) och mot kvällen drar den ihop sina fina blommor. Jag vet inte om den har något fel på sin blomkropps-klocka eller om den bara är allmänt tossig.

I like this.....


Brrr sa Kasper....

Det är nu den 2 Maj och här på den lilla gröna ön mitt ute i Atlanten så är det enligt almenackan sommar. Varför går jag fortfarande med sticketröja och täckjacka?? Skitväder.....

RSS 2.0