Lördag

Nu är julen nästan slut. Och vilken underbar jul vi har haft det. Pysmys med familjen och mycket god mat, godis och choklad från min favorit affär, Thornthons chocolate, den kan man döda för. 

Igår kväll när julstöket och julmiddagen hade lugnat ner sig så pamprade jag mig med YES to Carrots hand spa och jisses vilka fina händer det blev utav denna produkt. Och som det stod på paketet att händerna glowing (det var engelska och betyder glänser) efter en behandling och dom gör det faktiskt. Jag kommer att samla på alla dessa produkter iframtiden.

I morgon bär det iväg till dom mörka Dalaskogarna igen, jag borde ju få VIP behandling utav Ryanair eftersom jag flyger med detta bolag ungefär 12000 ggr per år kanske en liten överdrift men det känns som det. Ska bli skoj att komma upp dit igen och vi har en massa planer och projekt när vi kommer dit, framför allt kommer vi att utöva våra talanger i skidåkning och pulka. Nån som hänger med??  


Bild lånad från internet


GOD JUL


Bild lånad från internet


Mera Måndag

Vill även visa vad jag har pysslat med den senaste tiden. Jag har ju som sagt var ganska mycket tid över till att göra ingenting och jag fick förfrågningar att göra lite jul-kreationer som jag gjorde tidigare. Skoj att göra någon glad i dessa Jule-tider.


Måndag

Idag är det dan före da'n före da'n före doppare da'n eller har jag räknat fel. Hursomhelst så är det inte många dagar kvar tills Tomten kommer hit med alla presenterna. Och jag har varit SÅÅÅÅÅÅ snäll iår.

Kära Tomten, jag vill bara påminna dig om min önskelista utifall om du har lagt bort min lista.

¤ Buggatti (blå)
¤ Penthouse i NewYork
¤ Beach house på Barbados
¤ Ett par kilo diamanter

Det går bra att lägga presenterna brevid våran fina julgran. Eftersom våran fina Julbock har kommit till rätta och står och vaktar våran fina julgran så är det ingen risk att något försvinner......


Fredag

Vad är ODDSEN?????
Sarah satt och ringde in till Spin igår kväll i ett sista desperat försök att vinna en ny mobil. Och den rackarns unge kom fram och klurade ut frågan som ställdes. Resultatet är nu att Samsung Cara nummer två kommer på posten inom en snar framtid. Vilken otrolig tur flickorna har!!!
Jag säjer bara: LOTTO LOTTO LOTTO på lördag!!! Och Mamma kommer bli lottomiljonär!!!


Torsdag

Härom kvällen satt Sarah och Katherine plus alla andra tonåringar här i den stora staden och lyssnade på Spin, Dublins populäraste radio station för tonåringar. Sarah började ringa in på en tävling där man kan vinna en ny fin mobil telefon som Sarah gärna vill ha.
Katherine tänkte att hon skulle prova ringa in en gång bara för skojs skull och hon kom fram, men tyvärr så gav hon fel svar på frågan. Sarah fortsätter att ringa frenetiskt för att komma fram med ingen lycka där. Katherine ringer upp för en andra gång och kommer fram igen. VAD ÄR ODDSEN????
Och som grädden på moset så gav Katherine rätt svar på frågan och som belöning kommer en Samsung Cara på posten!!!!!


Bild lånad från internet


Med Katherines tur kommer hon härdanefter få göra lotto varje vecka varken hon vill eller inte!! Mamma ska bli lottomiljonär......


Pepparkaksbak

Äntligen har jag tillgodosett min del av julens pepparkaksbakning för i år. Förnärvarande så fattas bara pepparkakshuset med det blir ett senare projekt. I år bestämde vi oss att inte använda våra traditionella pepparkaksformar, tomtar, hjärtan m.m. För några veckor sedan var jag till mitt nirvana (IKEA) hittade jag skojiga kakformar, så denna jul blir det jul-älgar, jul-nallar och jul-igelkottar. Och utav min bästa syster fick jag jul-fjärilar och jul-grodor, åååå så fina pepparkakor det blev, tack så mycket!!
Nu fattas bara Gorgonzolan och Glöggen för en härlig avslutning på denna dag....

 







DjurLiv

Jag satt i min stillhet och sökte efter en fördjupning av kunskaper och en bredare förståelse hur våra vilda djurs levnadsätt och primitiva beteendemönster påverkar vårat samhälle. Råkade i min ära att hitta detta betydelsefulla och allvarliga video klipp. Var så god och klicka på bilden och se hur det verkligen går till i våra  skogar.


/>
Ibland har jag bara så skojigt.....

Lördag

I morgon ska vi tända det tredje ljuset och vi ska fira Lucia. Hurra!! Äntligen får jag sjunga för full hals. Om jag tar i ordentligt så kommer jag nog upp till höga C eller nåt.

Första batchen av pepparkakor är bakade men oturligt nog så gick alla pepparkakor direkt till barnens skola som ska ha en julmarknad imorgon och alla pengarna går till en välgörenhet för hemlösa. Jaja, jag får väl baka nya då, vet inte riktigt om det är så himla kul, degen har någon slags förmåga att växa under tiden man står och sliter med pepparkaksbaket. 

Eftersom jag har flyttat omkring lite grann dom senaste åren så är det ganska naturligt att saker kommer bort eller att man helt enkelt inte kommer ihåg var man har lagt vissa saker. Så att för ett par års sedan försvann en stor påse med julgranskulor och glitter, tusan också tänkte jag, det är säkert kvar i Sverige. Det var ju bara att köpa en ny uppsättning av kulor och glitter. Och jag klagar inte på att köpa nytt, för det är skoj. 
Men igår när vi tog ner julgranen från vinden så hittades dom gamla kulorna! Hm, hittades?? Men nu har vi iallafall två fina uppsättningar av julgransdekorationer i granen och så mycket glitter och saker det blev men JÖSSES vad fint det blev.
Men vad hände med min stora fina julbock?. Min fina julbock är försvunnen och jag VET att den är här. Den stod så fint brevid granen förra julen......


Tisdag



Jag vill bara visa min kreation som jag lyckades att pyssla ihop alldeles själv för ett par dagar sedan. Och visst ser den dyr ut jag menar fin....

Och spana in min äkta jul älg som min bästa Sophie köpte med sig hem från frankrike. Visst är den söt?!

Jag har nu börjat med julklapps handeln och jag sliter verkligen mitt gråa hår i år. Har absolut ingen aning vad som skall köpas. Det verkar som att julklapps-inköps-delen av hjärnan förtvinar mer och mer för varje år och nästa år finns det nog inte ett spår kvar av denna del av hjärnan.
Och när jag frågar personerna som är på min julklapps-lista vad dom önskar sig i julklapp så blir det samma tråkiga svar "Något litet" vaddå något litet?! Detta svar är inte så mycket till hjälp för mig. Det skulle vara trevligt om man fick ett mera detaljerad beskrivning utav julklapparna. Jag undrar varför vi slutade med önskelistor till Tomten. Livet var mycket enklare på den tiden..... 


Söndag


Efter många år av hårt arbete och stenhård uppfostran så har mina flickor äntligen har fattat från vilka butiker jag vill ha alla mina presenter ifrån!! Och det är på tiden!! Dom hittade några av mina favorit butiker i Paris men jag misstänker och jag antar att det bara blev fönstershopping......









Fredag

Eftersom två utav mina flickor är i Frankrike och har en massa skoj så passade Katherine och jag på att spendera lite quality time. Så snart Katherine kom hem från skolan igår slängde vi oss på bussen och sen det bar ner på stan. Vi började med ett restautang besök och därefter gjorde vi som vi flickor gör bäst. SHOPPING!!!
Så härligt att få spendera lite tid på tu man hand i mellanåt, synd att det sker så sällan.

Imorgon kommer äntligen mina bebisar hem. Jag har inte träffat dom på 2 veckor eftersom jag var i dom mörka skogarna i Dalarna och flickorna åkte till Frankrike dagen innan jag kom hem. Så att i morgon förväntas pysmys och en massa skvaller om vad som har hänt dom senaste 2 veckorna.


Hetsätning!!!

Det finns inte en chans att jag kommer att vänta till Julen med denna läckerbit! Åååå, all denna choklad!!!
Hittade detta ljuvliga recept på alltommat.se.


Julstubbe med tryffel och vit chokladmousse Receptbild - Allt om Mat


Ingredienser

Botten:

2 st ägg, (110 g)
0,75 dl strösocker, (75 g)
1 dl potatismjöl, (75 g)
1 msk kakao, (6 g)
1 tsk bakpulver, (6 g)


Mörk chokladmousse:

2,5 dl vispgrädde
125 g mörk choklad


Vit chokladmousse:

2,5 dl vispgrädde
125 g vit choklad


Garnering:
marsipan till blad och tomtar

 

Tillagning

Vit chokladmousse och mörk chokladmousse gör årets jultårta oemotståndlig! Glutenfri botten och inga inslag av mandel eller nötter gör att många kan njuta. Baka i god tid före jul för den färdiga stubben går bra att frysa in. I kylen klarar den en vecka.
1. Dag 1, mörk chokladmousse: Koka upp all grädden, häll den över den hackade mörka chokladen i en skål. Rör om och blanda till en jämn smet. Tryck plastfolie
tätt över chokladytan och ställ skålen i kylen till nästa dag.
Vit mousse: Koka upp hälften av grädden, häll den över den hackade vita chokladen i en skål och blanda till en slät smet. Rör ner resten av grädden, tryck plastfolie tätt över chokladytan och ställ skålen i kylen till nästa
dag.
2. Dag 2, botten: Sätt ugnen på 230° och vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner blandningen i äggvispet.
Blanda väl, men varsamt. Häll ut smeten mitt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm, och bred ut smeten jämnt med palett eller tårtspade.
Grädda bottnen ca 5 min – passa! Ta ut, stjälp upp på ett annat papper och låt kallna.
3. Vispa den mörka moussen. Bred ett tunt lager av en del av den mörka mousen över bottnen.
4. Vispa den vita moussen fluffig.Bred den i ett lager över hela bottnen om du vill göra en kort och knubbig stubbe som på bilden.
Lägg annars den vita moussen som en tjock sträng på längden om du vill ha en lång och smalare tårta som kan delas i två.
5. Rulla ihop från valfritt håll med hjälp av papperet och rulla sedan in tårtan i papperet och lägg in den på skarven i frysen 15 minuter.
6. Bred resten av den mörka moussen över rullen, räffla den ev till ”bark”.
Packa stubben i folie och frys den eller täck snittytorna med plastfolie och förvara den i kylen upp till en vecka. Garnera ev med marsipanblad och tomte.
Ett recept från: Receptgaranti - Alltommat provlagat

Tisdag

Jag var faktiskt utomlands igår igen. Japp, jag var upp till Nord Irland en sväng över dagen. ALLA säjer att det är sååå mycket billigare att handla där. Och visst kan man göra kap på electronik och sprit nu eftersom euron är mycket starkare än pundet (eller är det tvärtom?) Men jag har en konstig känlsa av att det har alltid varit billigare där uppe MEN jag kan ha fel. Synd att jag inte hade tid att strosa omkring i dom vanliga kläd-affärerna så mycket som jag hade velat men jag kom hem med en ny micro och några julklappar. Men det var en skojig utflyckt och man får vara glad över det lilla....

Jag har fått sms både utav Sarah och Sophie och dom har en underbar tid i Compiange igen. I lördags var det en dressy-up middag för alla utbytes studenter och alla skulle klä upp sig från top till tå. Mina flickor sa att dom hade en fabulous middag. Det serverades fin mat och både vin och champange, synd att deras mamma inte var där. Och idag bär det av till Paris för lite sightseeing och shopping!!! Skoj!!


RSS 2.0