Haha

Haha, Katherine fick förfrågan om att svara på en undersökning som en gammal klasskamrat från Sverige har som projekt. Katherine svarade på engelska och översatte svaren till Svenska med Google translating och titta hur galet det blev.......

  1. Have you ever lived in another country? If yes, (like Sweden) why did you move?

- ja jag har bott i Sverige. vi flyttade eftersom min mamma är svenska och hon trodde att det skulle vara ett bra reservdelar för oss

  1. If you would compare Ireland vs. Sweden, how is the community? Any differences between the people?

-ja jag tror det finns en skillnad mellan Irland och svenska samhället. i Sverige är människor som arbetar i butiker tenderar att vara mycket mer användarvänliga.


.


Mera recept

Råkade ramla över en kyckling rätt från Allt om Mat som jag var tvungen att prova igår kväll och med ett Mmmmm ljud från min svårflörtade jury. Istället för paprika på burk så grillade jag den själv i ugnen och jag utökade mozzarellan till 2 ostar.

Kyckling med grillad paprika och mozzarella

Bild från Allt om Mat


Ingredienser
500 g Kyckling filé
1 msk smör
1 burk paprika grillad
1 st mozzarella
1 st vitlöksklyfta
1 dl basilika, färsk
Salt och peppar
2 msk pinjenötter


Gör så här

Stek kycklingfiléerna till de är gyllenbruna i en stekpanna.
Salta och peppra.
Lyft över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök.
Fördela över kycklingen som ett täcke och strö över pinjenötter och färsk basilika.
Gratinera i ugn på 200° i ca 10 min.

Servera med pasta alt. potatisklyftor

Enjoy ♥


Soppa

Ett utav mina hemliga nyårslöften var att  jag skulle minska på kött intaget i min familj, dvs jag skulle byta ut en eller två dagar till enbart vegetarisk mat. Det har än så länge gått bra men alla i familjen har inte varit helt nöjda men jag antar att det är en övergångs period och det tar tid att ändra sina vanor.

Här kommer ett utav mina favorit recept på en rostad grönsakssoppa

700 g tomater
3 gula eller röda paprikor
3 squash
1 äggplanta
4 vitlöks klyftor
2 lökar
salt och peppar
1 l grönsaksbuljong
1 dl grädde

Dela alla grönsaker och lägg dom med snitt ytan nedåt och häll ett par msk olivolja över grönsakerna. Rosta grönsakerna i ugnen i 30 min och på 190 C.

Dra sedan av skinnet på tomaterna, squash och äggplantan och placera sedan alla grönsakerna i en matberedare och hacka grönsakerna till stora "salsabitar".

Häll sedan grösakshacket över i en kastrull och häll på grönsaksbuljongen, salt och peppar, låt koka i ca 20 minuter.

Blanda i grädden och låt det bara koka upp.

Enjoy


Jag blir så förvirrad.....

Titta vad som har hänt med mina fina blommor medans jag var och skottade snö i Sverige. Här sprudlar våren och imorse stod jag och tittade på gräsmattan och tänkte att det är snart dags att ta fram gräsklipparen.
 




Och igår fick jag skotta mig fram....





Det är väl inte konstigt att man blir förvirrad.

Men vi hade en fantastisk vecka. Vi åkte skidor både på tvären och på längden. Åkte pulka, skottade snö och vi var på promenader.


Pancakes Tuesday



                                      Bild lånad från internet

Istället för Semlor äter man pannkakor med pressad citron och socker på Fettisadgen här på den gröna ön. Fast vi brukar äta pannkakorna med vipsad grädde blandad med nutella, YUM!!! Mycket gott!!!

Och imorgon börjar Lent eller fastan på svenska och som tradition här så ska man ge upp något fram till påsk som man tycker om och vi flickor har bestämt oss för att ge upp godis och choklad!! Ve och fasa, vad har jag gett mig in på??  Ingen choklad på dom närmaste 40 dagarna!! Man borde ju ge upp nåt som man inte tycker om......

Och på tal om Semlor, har ni provat Winer-Semlan? Mycket trevlig Semla!!

Happy Valentine

Det blev inga diamanter i år heller. Inte ens en romantisk middag. Kanske nästa år, man får ju inte ge upp hoppet...... Men titta vilka fina kort och mumsig choklad det blev. Jag älskar choklad!!! Happy Valentine!!!!


Tisdag

Jag vet att jag är väldigt tjatig när det gäller denna snö, det beror på att vi inte har snö på Irland och jag bara älskar snö. Den gör mig sååå glad!!  
Men nu har det mesta snön smält bort men jag kan se att det är fortfarande snö på bergen. Som jag nämde tidigare att det var länge sedan det var snö som låg kvar här på den gröna ön. Och har jag hört att det är barn här "på min gata i stan" som inte har varit med om det har varit vintervägar eller lek-snö. Det har varit snögubbar och snöbollskrig överallt och jag gläder mig att barnen här på min gata i stan fick leka av sig lite.  
Och jag kommer ihåg att för många år sedan, på den tiden vi hade snö, så var jag ut och gjorde en snölykta. Grannarna stirrade och trodde säkert att jag hade spårat ut ordentligt eller på engelska " That I lost my marbles" (fast jag tror att dom tror att det hände långt tidigare!!) men mina barn kunde inte slita sig från köksfrönstret. Barnen trodde att det var ett utav världens underverk och att mamma fixade det!!! Tänk att en liten snölykta kan göra så mycket

På Lördag är det 14/2 dvs Valentines Day. Det skulle vara trevligt med att börja den romantiska dagen med att glas Champange, eller två. Några diamanter skulle vara trevligt också. Och sedan bara flyta omkring och bli "pampered" och känna sig som den enda kvinnan på denna jord. Senare på kvällen en romantisk middag för 2 (nåt jag inte behöver laga själv och vill nog inte heller ha fryst pizza eller irlänsk kalops, urk!!) Just nu lägger jag ut en liten hint, hint, HINT!! En nice take-away eller restaurang med en fin duk duger....  

Om jag klarar mig helskinnad genom fredagen den 13:de........

Lördag

En ännu strålande vinterdag. Det är väl runt 0 och en klar sol. Härligt!! Det är fortfarande snö och den kommer tydligen ligga kvar några dagar till. Det är säkert en 10 år sedan det var en riktig vinter här, synd att det inte oftare, snön gör ju att det lyser upp i mörkret. Att det är kallt och eländigt och husen inte är byggda för detta väder får man stå ut med. Det är ju bara att sätta på sig ett par extra stumpor. Sophie har tagit några vinter bilder från våran trädgård här i Dublin.






Katerine har köpt Guitar hero till Wii spelet. Och eftersom jag är sååååå musikalisk tänker jag utmana mina barn i detta spel. Jag undrar vem som kommer att vinna........

Torsdag

Nu är jag trött. Jag började dagen med att paddla omkring i poolen, det blev ungefär en 2000 meter och en lång avslappnande stund i bubbelpoolen. Sen blev det full fart, det skulle handlas och ett besök till frissan i snöovädret. Och håret blev inte ens bra, funderar på att gå tillbaks. 

Det har nu varit ett himla snöoväder dom senaste dagarna. Och idag stängdes flygplaten för några timmar pga av det bara vräker ner snö. Och det här är nåt som man inte vanligtvis läser om här på Irland. Att räddnings kåren fick ta på sig skidorna.......
TWO DUTCH tourists and the eight gardaí who tried to rescue them were among 14 motorists trapped by severe weather conditions in Wicklow yesterday. Mountain rescue teams had to resort to skis to help four people, who were trapped all night in a car in a blizzard. On Tuesday night, the two Dutch tourists became stranded in their car in snow in the Featherbeds area, just south of Killakee mountain in Wicklow. Utdrag från www.irishtimes.ie
 
Men iallafall så är det Februari och nu det är alldeles lagligt att äta Semlor!! Gott!! Jag har bakat Semlor och en massa kanelbullar utan kanel i. Det blev inte ens vaniljsocker i bullarna..... Det blev bullar med rosa pärlsocker på.


Reklam

En skojig reklam från Cadbury som gör en mumsig choklad.......


Måndag


I morse vaknade vi till ett snötäckt Irland. Det är sååå härligt!!!!

Vi har varit på äventyr. Vi åkte på en liten weekend resa till Casltebar, Co Mayo. Det ligger på västkusten tvärs över den gröna ön. Det tog oss 5.5 timmar att köra 23 mil!!!! Jag trodde att vi aldrig skulle komma fram. Först trafik kaos i Dublin, alla ville lämna staden och sen var det regnigt, blåsigt, mörkt och översvämmade vägar. Det var dom längsta 23 milen i mitt liv.

Men sen blev det mycket bättre. Vi bodde 2 nätter på ett country house hotell i en liten by, Breaffy, ungefär 10 minuters utanför Castlebar. Very nice!!! En hel weekend med att bara gå omkring och njuta av god mat och dryck. Härligt!!

                                       Hotellets entre



Utsikt från rummet.



Hotellets lobby.



På lördagen hade vi en liten stroll i Castlebar.





RSS 2.0