MAAT!!!
Detta recept hittade jag på alltommat. En underbar gryta med kyckling och chorizo och pricken över i-et är att den är lättlagad och mumsig. Fast jag hoppar över gräden i grytan och den blir faktiskt godare utan grädde, konstigt nog....

Ingredienser
450 g |
kycklinglårfilé |
---|---|
2 msk |
kinesisk soja |
1 st |
gul lök, hackad |
1 st |
vitlöksklyfta, hackad |
1 msk |
olja |
1,5 tsk |
chilipulver |
1 tsk |
oregano |
0,5 tsk |
timjan |
2 krm |
spiskummin |
1 burk |
krossade tomater |
2 st |
lagerblad |
1 tsk |
farinsocker |
1 dl |
vatten |
1 st |
köttbuljongtärning |
0,5 dl |
grädde, valfri sort |
3 st |
chorizo |
Garnering
bladpersilja |
---|
Tillagning
1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Kommentarer
Trackback