Fredag


Såg på nyheterna igår att Marks&Spencer sökte extra jul personal inför julhandeln. Att få arbeta några veckor inför julen är väldigt attraktivt för tex studenter. Men igår stod det över 1000 personer i kö i timmar för att komma åt ett "litet" deltidsarbete som affärsassistant på några timmar i veckan. Bland annat  var det många högutbildade som typ architekter som köade desperat för att få in lite julklapps pengar iår. Kan ni fatta hur desperat situationen är här på den lilla gröna ön?
Om det finns en ledig plats någonstans så annonseras den oftast inte ut på grund av att företagen klarar inte av mängden av alla CV´n som kommer in och kan sortera ut dom möjliga kandidaterna för den lediga tjänsten. Just nu så går alla lediga jobb igenom kontakter och kontakters vänner. Jag har haft tur på så att att vi har en del kontakter och jag har ialla fall varit på några intervjuer men mer har det inte blivigt.
Och det är ju inte bara att man inte har något att göra när man går arbetslös, sin egen hälsa och familjen hälsa står på spel. Många blir stressade, får dålig självkänsla och deprimerande för att dom inte kan klara av att betala sina hushålls avgifter vilket leder ofta till alkohol missbruk och även självmords statistiken är nu förhöjd. 
Måste nog också få säja ett stort plus till en del komuner här i Dublin försöker att aktivera arberslösa med att dom kan få högt rabatterande medlemskap till gym, golfklubbar eller någon annan aktivitet som ligger nära hjärtat. Vilket jag tycker är ett bra initiativ utav komunerna att få möjligenheten att göra något som är skojigt medans man letar arbete.

Nog om detta negativa ämne, jag hoppas att ni alla får en bra helg, för det kommer jag att ha!!! Har inga stora planer men det blir säkert en myspys helg!! ♥


Kommentarer
Postat av: Syster

Inte kul när det är stor arbetslöshet men Irland kommer igen om ett tag!

2009-10-03 @ 15:45:00
Postat av: Beyond Fabulous!

Jag tycker att du är duktig som kämpar på och söker jobb för det är verkligen pissigt att vara arbetslös, blä...

Håller tummarna för atr du hittar ett snart, kramar

2009-10-03 @ 21:00:38
URL: http://annlundquist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0