Söndag

Nu är årets största och framförallt årets viktigaste dag avklarad, dvs min födelsedag!?!. Den har blivigt firad med presenter och blommor och jag tackar så mycket för all uppmärksamhet. Det firades på fredagskvällen med ett restuarang besök och lite musik och kanske en och annan drink. Det var trevligt, så pass trevlig så lördagen spenderades på soffan med att titta på Frasier och senare på kvällen plockades smågodis och läskeblask fram och vi tittade på The girl with the dragon tattoo med Daniel Craig. Om det var bra? Ja, men i min värld trodde jag att filmen skulle vara mera Hollywood stil men den kändes mycket svensk och efter-apning utav den första filmen med Mikael Nykvist. Men den är klart sevärd.
Det damp ner ett vädigt fint kort i brevlådan. Tack syster för det fina kortet!!

Minglar...

Det är ju inte klokt vad jag är ute och minglar och roar mig nu för tiden. I torsdags kväll var jag och på en teater och tittade på Little shop of Horror. Tusan så skojigt det var. Och så enorm duktiga alla pojkar och flickor som sjöng och agerade i musicalen. Min lilla Sarah var med och både dansade och sjöng, gissa vad mitt mamma-hjärta var stolt.
Och i går kväll var jag och min lilla Sophie på konsert. Vi var och lyssnade på Ryan Sheridan och det var helt otroligt och fängslande. Att två män och den ena spelar gitarr och den andre sitter och spelar på en låda (??) kan fylla scenen och få med publiken på ett fullsatt Olympia Theatre på ett underbart sätt. Jo! Han använder lådan som en trumma!! Enjoy!!

Nice...

Har varit på en underbar promenad i vårsolen. Fast allt gräs och annan växlighet är dött och brunt så är det så otroligt vackert. Mitt i allt det bruna så tränger det fram små solar av Tussilagon och en utav mina favorit blommor Blåsippor, man blir glad i hela kroppen.Och isen har nästan smält på de små tjärnarna.Och en bild på bäcken...


Sverige

Igår morse hade vi en tidig start. Vi lämnade huset kl 4 på morgonen och sedan bar det iväg till dom mörka Dalaskogarna. När vi var halvvägs dvs när vi hämtade Kerstin så upptäckte vi att Kertsin hade fått sig ett Påskägg, mums sa jag, jag menar Kerstin sa mums! Men ett stort tack!!!Idag har jag tillbringat en stor del av dagen att rensa bort gammalt ogräs och döda blommor. Vilket som var ogräs eller blommor är en annan fråga men bort åkte det. Det är så skoj att komma hit och jag upptäcker nya växter och blommor varje gång beronde på vilken månad och säsong det är på året. Idag upptäckte jag att vi har krokusar som gömde sig under döda blommor och "mini blåklockor" under rosen buskarna.

 

Jag har inte en susning vad dessa små "mini blåklockor" heter men dom är gudomligt söta....


Oj Oj..

Nu börjar jag bli nervös... Eller glad, kan det vara en swimmingpool på väg...

Hm...

Undrar vad som kommer att hända i våran fina trädgård? En massa plankor och röda tegelstenar.... Hot-tub?? Ett litet hus där jag kan sitta o skräpa?? Den som väntar får se...

GLAD PÅSK!!

Baby chick with Easter eggs

Alternativ..

Hoppade in i bilen på onsdag morgon och stoppade in nyckeln och vred om. Ett harklande och hostandes hördes från motorn och sen hördes det ingenting. Panik!! Vad gör man klockan 6.20?? Det fanns några alternativ:
1.Ta bussen och komma 1.5 till 2 timmar försent.
2. Ta den andra bilen.
3. Ta en sjukdag.
4. Försöka få skjuts.
Ta bussen var uteslutet, varför komma in vid lunch tid?? Ta den andra bilen gick inte, den skulle användas, skit! Hm, ta sig en sjukdag lät väldigt lockande, men jag kan ju behöva dessa få sjukdagar om jag verkligen blir sjuk. Då blev det skjuts in till arbetet istället och jag lyckades att bara komma 10 minuter försent.
Det stora äventyret började då när jag skulle ta mig hem. Japp, jag fick ta bussen hem och visst var det en fin resväg in till Dublin MEN det tog mig 1.5 timme och 2 bussar innan jag kom hem. Det tar 25 minuter med bil!!
Oja, En bilmekaniker kom och hämtade George och jag väntade tålmodigt innan jag fick diagnosen. Det var bara batteriet som la av under denna kalla frostiga natten.

Det var på tiden...

Igår blev det äntligen av. Efter jag skjutsade Katherine till sitt arbete brummade jag iväg till en trädgårdshandel. Mina få överlevande blommor har sett lite hängiga det senaste året/åren så min plan var att dom skulle få sig ny jord nu på vårkvisten och vilket inte har hänt på många år. 2 utav mina krukväxter fyller faktiskt 18 år i år!!! Ofattbart att dom har överlevt så länge i min vård!! Min fina November kaktus och en (kan vara en Gummiplanta som jag har gjort allvarliga försök att få ihjäl) fick sig till slut ny jord och en ren kruka. Jag hoppas att det inte blir en för stor chock för mina kära och taniga blommor så att dom dör nu.
Medans jag gick omkring på trädgårdshandeln plockade jag åt mig 2 blåa St Paula och bäst utav allt en stor Daisy. Jag vet inte vad dom heter men dom ser ut som Daisy eller prästkrage, men ack så fina.


RSS 2.0