Hurra för Kerstin!!!!

Igår brummade jag och Kerstin iväg till Malung för den årliga bilbesiktningen. Tyvärr så blev det lite fel och jag kunde inte få en tid som passade både mig och besiktningsfolket här i närheten denna vecka och därav denna långa biltur. Men vad gör det? Kerstin tycker om att få sträcka på hjulen. Och jag måste säja att Kerstin skötte sig exemplariskt och vi fick inte ens en liten anmärkning. HURRA!! Kerstin är duktig hon....

Förövrigt har jag spenderat nästan hela veckan uti trädgården med att klippa gräs, kratta gräs, rensat ogräs och planterat nya växter m.m. listan blir lång. Men jag har lyckats ganska bra med mitt trädgårds projekt och det kommer att bli lättare med att hålla ogräset istyr nästa gång jag kommer hit till mitt lilla paradis. Men min gamla kropp börjar verkligen att säja ifrån och jag har upptäkt nya muskler och nya ställen på kroppen som man kan ha ont i. Ah, det går väl över.


Tisdag


När jag kom hit till dom djupa dala skogarna så var min fina gräsmatta överfull av Gullvivor. Men tyvärr så är dom nu bara ett minne blott efter jag har sprungit omkring med gräsklipparen. Så synd på alla fina blommor men jag vill inte ha gräset upp till knäna. Men lite smart var jag iallafall att jag plockade in en jätte bukett imorse innan jag började med att klippa gräset.

I söndags när jag kom till Sverige så bjöd min allra bästa syster mig på lunch, mums!! Och jag kunde inte vänta tills jag kunde visa henne mina absoluta favorit skor som jag hade med mig för att jag tänkte vara lite fin denna vecka (Bilen ska besiktigas denna vecka). Jag gav henne den blåa höger skon som hon provade och berömde medans jag plockade fram en svart höger sko. En svart höger sko??? Detta kan ju bara hända mig!! Jag hade packat ner två höger skor i olika färger, TYPISKT!!!

 


Lördag

Vilket härligt väder vi har haft dom senaste dagarna. En stor sol på himmelen och nästan 25 grader på termometern, det kan inte bli mycket bättre än så.

Vi har fått för oss att vi ska måla om vårat vita fina hus till vitt. Så att igår stod jag och skrapade bort gammal målarfärg på väggarna och det var inte det lättaste jobbet jag har gjort på länge, fy vilket slit. Och idag känns det som att mina armar har blivigt 100 kilo tyngre, jag kunde knappt ta mig ur sängen imorse och funderar allvarligt på att dricka mitt kaffe med sugrör.

Ha en trevlig helg!!


Läskeblask Reklam


Torsdag

Har haft lite sladd problem till datorn den senaste tiden. Jag var ner till en dator affär och dom vänligt informerade mig att man inte kan köpa en adapter/charger sladd till en Dell laptop i affären och att jag måste gå ut på Dells website för att beställa en. Det är ju lättare sagt än gjort när batteriet i datorn var helt tomt och jag inte ens fick igång datorn. Men jag kan ju köpa en universal sladd som ska tydligen fungera på alla datorer men dom sa även att den sladden inte fungerar så bra på en Dell laptop!!!!! Och som grädden på moset så skulle den j¤¤¤¤a sladden kosta mig €120!!! Intre tusan köper jag en sladd som är mer värd än vad denna dator är värd! Tur i oturen hade en utav våra kamrater en sladd över som vi kan använda, det finns snälla människor här i världen.


Cheesecake



Botten:
80g smör
200g digestivekex, krossade

Fyllning:
225g phiadelphia ost
50g strösocker
2 ägg
1 kuvert gelantine
450g burk hallon eller jordgubbar
3dl vipsgrädde

Smält smöret och blanda i krossade kexen. Pressa i form med avtagbara kanter och kyl.

Blanda ost, socker och en äggula itaget.

Vispa äggvitorna till hårt skum.

Vispa grädden.

Lös upp gelantinet i vatten.

Rör i hallon eller jordgubbar med gelantinet blanda sedan i det i oströran.

Vänd ner äggvitor och vispad grädde i oströran.

Häll i formen och låt stå över natten.

Enjoy ♥


Onsdag

Idag fyller min lilla bebis 16 år. Tänk vad tiden går. I min hjärna var det inte längesedan hon kröp omkring på golvet med sin favorit docka "Blåbebis". Man måste verkligen försöka njuta utav bebistiden för den försvinner med en rasande fart och i ett vips så är bebisarna vuxna och har flyttat hemifrån.

♥ Ett stort GRATTIS till min lilla Sohpie ♥


Måndag

Måndag. Veckans första dag som oftast drar med sig ångest för att man inte hann med det man ville och att det är en halv evighet till nästa helg. Men så är det inte i vårat hus!!!
Min Sarah satt och lyssnade på FM104 igår kväll och sms:ade in på en tävling så hon förhoppningsvis skulle vinna en CD skiva som hon tycker är bra. Ingen hörde av sig igår kväll så hon antog att hon inte hade vunnit något, för vad är oddsen att vinna något mer när hon vann en mobil telefon just före jul och hon fick döpa en utav tigerungarna på Dublin Zoo i Oktober. Någon måtta får det vara!!!
Imorse när hon satt och åt frukost så ringde hennes mobil. Och det ända som kom ut ur hennes mun var OK! OK! OK! COOL!!! medans hon blev rödare och rödare i ansiktet. Det visade sig att hon har vunnit två 3 dagars VIP pass till Oxygen festivalen i sommar. VAD ÄR ODDSEN!!!!! HURRA för Sarah!!
Oxygen är lika stort som Hultsfred eller Glastonbury festivalerna och hennes mamma ska nu börja med operation övertalning så hon kan få följa med.......


Torsdag

Nu har sommaren kommit hit på riktigt, visseligen är det bara 10 grader och småregnigt idag. Men jag har tagit säsongens första syrener och häromdagen såg/hörde jag svalorna trilla i skyn.
Men det känns fortfarande konstigt att syrenerna börjar blomma så smått i slutet av April eller början av Maj i mitt huvud ska man plocka in syrenerna vid skolavslutningen mitten av Juni. Dom minnerna sitter väl inrotade i ryggmärgen och det är väl förvirrande för min gamla hjärna att förstå att årstiderna här på den lilla ön mitt ute i Atlanten inte är som i Sverige.


Tisdag

Bild lånad från internet

Ihelgen hade jag en utav mina största och bästa brilliantaste ideér jag någonsin haft. Jag tänkte att jag skulle piffa upp mina vinterbleka ben inför sommaren. Det finns ju flera alternativ för detta problem. Ok, att ställa/lägga mig i ett solarium är uteslutet, brun-utan-sol eller fake tan som det heter här är uteslutet. Då tänkter jag att jag kan prova Dove Summer Glow body lotion, jag utgick ifrån att det inte var mycket färgmedel i denna lotion och det skulle vara sååå snyggt med bara en hint av solbränna på mina vinterbleka ben. Jag smorde in mig efter morgonduschen igår morse och gick och väntade hela dagen efter den underbara glowen som skulle utvecklas under dagen. Det hände ingenting. På kvällen smorde jag in mig igen och gick och la mig. Imorse vaknade jag med knallgula ben och fötter!!!! Det är en sån intensiv gul färg så att Sponge Bob Squarepants blir avundsjuk!! Ibland kan jag bara älska mina ideér....

 


Söndag

Igår hade jag så stora planer på att skräpa men på nåt sett så regnade all min inspiration bort så det bidde ingenting. Suck
Jag har fortfarande ingen skräp inspiration men jag blev väldigt motiverad till att baka något gott. Det goda resulterade i en Banoffee Pie, se recept här. Mmmmm Mums med stora bokstäver!! Och så himla enkelt att göra. Fast jag fuskade lite med kola såsen och köpte färdig sås på burk men smaken är nästan den samma men kolan blir inte seg som den ska vara, men det går ändå att hetsäta den.


Lördag

Sitter i min ensamhet vid kökbordet och tittar ut på regnet. Det kommer bli en strålande dag för att sitta just vid kökbordet och skräpa. Jag fick en fin Tilda stämpel i födelsadagspresent utav min Sophie som kommer att invigas idag. Jag kommer säkert att lägga ut resultaten senare.
Vi har verkligen varit bortskämda med det fina vädret nu det har inte varit en regn droppe på veckor så regnet är välkommet och jag behöver inte ha dåligt samvete för att just sitta vid köksbordet och skräpa!

Trevlig Helg ♥


RSS 2.0