Ljusare tider..Soluppgång i Dublin med en snötäckt palm.... (förra årets bild) :)

Så härligt att vi går mot ljusare tider. På morgonen är det fortfarande mörkt när jag brummar iväg men när jag är nästan framme går himmelen i rosa. Underbart. Och när det är dags att åka hem så är det ljust hela vägen hem och jag hinner vara hemma en cirka 10 minuter innan det blir mörkt. Men snart kommer det att vara ljust länge på kvällarna och min förbannade kroppsklocka kommer att tillåta mig att vara vaken tills efter 8 på kvällen. Så skönt det kommer att bli att få lite extra energi och orka göra något skoj.


Ny vecka, nya tag.

På tisdag firar jag om min förskylning 2 veckor. Fast jag är klart på bättringsvägen, rösten har kommit tillbaks och ögoninflammation är läkt. Nu är det bara hostan som sitter som ett järngrepp om mina lungor, jag har gått igen 3 flaskor hostmedicin och 4 paket strepsils denna vecka.

Vi har haft den varmaste vintern på länge. Mina söta mini påskliljor står snart i blom. Och jag har stirrat in hos grannen där snödroppar blommar. Tänker tillbaks ibland på dom 2 senaste vintrarna vi har haft här på den gröna ön mitt ute i Atlanten.  Det var både köldrekord och snötäkta palmer. Och vissta var det fint med all snö och även här var det knarr under skorna men biverkningarna utav denna kyla var mindre skojig. Vi hade ju inget vatten i kranen i flera veckor. Och vägarna var okörbara och akuten överfull utav stackars människor som halkade omkull och satt med arm- och benbrott. Men det var fint med all snö.

Denna söndag är det mulet och regnigt och ännu en anledning att tända ljus fast det är mitt på dagen....


En vecka har gått

Ikväll är det stora chancer att se norrsken även på dessa södra viddor. Det har tydligen varit en massiv solarstorm och det kan bli störningar både på telefoni och flygtrafik. Synd att det är så molnigt....

Vad har hänt den senaste veckan? Jo, jag har fördrivigt tiden med en envis förskylning. Kan faktiskt säja att vi har 8 dagars jubileum idag och kan med all säkerhet säja att vi kommer att hänga ihop säkert minst en vecka till. I lördags morse vaknade jag med att min röst var totalt borta och inte ens ett litet pip fick jag fram. Nu på Tisdags eftermiddagen har den kommit tillbaks så pass att jag kan prata men en väldigt hes och skrovlig röst. Så att det går åt rätt håll, men nu väntar jag på att hostan...


Organiserad....

Ibland blir livet mycket lättare om man organiserar sin vardag. Till exempel middag. Hur stressfullt och tråkigt är det inte att komma på nåt att äta framåt kvällen, jag menar då riktig middagsmat. Jag slänger ut en fråga om vad vi ska äta och får oftast till svar "nåt gott". Mat är alltid gott! Och att ta sig till affären direkt efter arbetet när man är trött och hungrig är livsfarligt för både kroppen och plånboken. Då slänger man ner skräpmat som kostar en halv förmögenhet och inte är särskild nyttig. 
Min lösning på detta är en utav mina listor. Japp, jag sätter mig ner varje helg och gör en meny. Ibland när jag känner mig snäll kan jag faktiskt fråga vad vi vill äta. Och jag har märkt att det blir större variation av maten och jag behöver inte stressa över om vad vi ska äta. Och vi spar in pengar....   
Härliga djur

Visst finns det härliga och skojiga djur här i världen. Vem kan tänka sig att getter klättrar i träd? Jo, i Marroco finns det getter som av någon anledning klättrar upp på varsin gren och står där. Jag vet inte varför dom gör så men vet nån? Skojigt iallafall.

Bilder lånat från internet

RSS 2.0