Jag ser ljuset....

Imorse när jag åkte iväg till jobbet blev jag lite extra glad, (numera är jag alltid glad när jag brummar till mitt kära arbete) på ena sidan av himmelen var det ljust. Det var nästan så att solen orkade gå upp över horisonten. Det dröjer nog inte länge innan vi har ljusa mornar och kvällar, jag längtar. Hoppas att ljuset tillför lite mera energi till min gamla kropp... 

Lite trött nu...

Nu är jag trött. Jag har klämt in 50 arbetstimmar på 5 dagar. Ser fram emot soffhäng och sovmorgon de närmaste 2 dagarna.
 

Birr

Efter hela 2 arbetsdagar blev jag trött och åkte iväg på en mini semester. Denna gång åkte vi till Birr, en liten stad eller by mitt på irland. Självaste centrum var en gata på 50 meter och sen tog det slut. På kvällen frågade jag flickan i receptionen om hon kunde rekomendera en restaurang i stan. Svaret blev: det finns en bra restaurang här på hotellet och eller om ni vill åka till den närmaste stad.... Vi åt på hotellet....
 
En häst på huset...
 
 
En bit utav Birr castle..
 
 
En å..
 
 
Och, in i dimman..
 

Skidåkning

 
 
Igår var vi till skidbacken och jag måste säja att jag blev riktigt imponerad över våran Irländare som bemästrade skidåkningen som en riktig mästare. 
Vädret var väl inte riktigt på våran sida. Det var väl mellan minus 10 till 15 grader kallt och det små snöade och blåste isbjörnar hela tiden. Den sista timmen åkte vi endast bara för att vi hade betalat för det, inte för nöjet. Det tog timmar efter vi hade kommit hem innan kroppsvärmen blev normal. Nästa gång kommer jag tänka över väder situationen ordentligt innan jag ger mig ut på berget igen.
Idag var det mycket varmare men det snöade tidvis riktigt ymmigt. Jag och Sarah åkte iväg för att åka längdåkning innan vi åker hem. Spåren var hyfsade och alldeles ny spårade, tyvärr var det några isfläckar under snön som jag upptäckte väldigt noggrant på ett ställe. Mina skidor fick sig ett eget liv och for fram med ljudets hasighet och min gamla kropp hann inte med. Det resulterade i att rumpan ramlade först ner i spåret men en fruktansvärd fart och med min hela kroppstyngd. Jag har sååå OOONT i min lilla stjärt. Och jag förväntar mig även en enorm träningsvärk imorgon.
 
Men som alltid när det ser ut som mörkast finns det hopp...... Hälge har ett eget vin..
 

Packad...

Nu ska väskan packas igen för att imorgon bär det iväg till det stora landet i norr. Ska bli skönt att få vara ledig några dagar, det var ju typ fem veckor sedan jag var långledig, jag älskar mitt jobb!!
Denna gång skall det bli extra skojigt eftersom jag drar med mig en Irländare som aldrig har varit med om en riktig kyla och snö. Och vi ska ställa honom på ett par skidor. Jag ler redan.... Och har kameran i högsta beredskap!

Födelsedags present...

Jag skjutsade Katherine till jobbet imorse och slank in i Dundrum Shopping center för att köpa en födelsedags present. Det var fortfarande REA och jag tänkte att jag skulle bara titta (inte köpa) om det fanns något fint på mina favorit affärer. Jag hittade en fin vinter kjol, jumper och en klänning på Esprit för halva priset. Vem kan motså detta?  Det blev en väldigt lyckad shopping runda och födelsedags "barnet" kommer få ett paket kalsonger i sitt paket...

Nu är det vår!!

Det växer så det knakar i min tulpan odling. Ska bli spännade och se om tulpanerna kommer att överleva till blomningen i min vård....
 
 
 
 

Gott Nytt År!!

På årets sista dag slängde jag in ungarna i bilen och körde mot havet. Endast bilresan var en upplevelse, inte nog med att ALLA kör på fel sida och kartläsaren berättade var jag skulle svänga efter vi hade passerat vägkorsningarna så blev det en underbar dag. Vi promenerade längs piren och tittade på sälar och fina båtar och avslutade med ett besök på ett cafe med kaffe och tårta.
 
Dun Laoghaire Harbour...
 
 
Stora båtar...
 
 
Söta fåglar...
 
 
En mäster fotograf..
 
 
Fyr...
 
 
 

RSS 2.0