Fredag

I onsdags kväll var vi och paddlade kajak. Och jag var glad och hade självförtroende på topp hela tiden tills jag gled ner i kajaken. Och jag fattar inte vad som händer då. Det blir en liten lätt panikångest och jag kan se hela mitt liv spelas upp framför mig. Och jag bannade mig själv för att jag ska göra saker som jag tydligen inte klarar av. Det tog väl en 15 minuter innan jag hade samlat mig och kände att jag hade kontroll över kajaken så att jag kunde släppa taget om bryggan och ta det första paddel-taget. Men sen på vingliga paddeltag gick det som på räls. Jag njöt utav att sitta i denna lilla båt och paddla i min egen takt och nu kan jag inte vänta tills nästa onsdag då det är dags igen....... 

En bild från förra året......


GammelmosterX3


Har haft ett par underbara dagar. I söndags var vi ute och plockade blåbär i småregnet, men vad gjorde det när allas humör var på topp och det vankades god grillad mat efteråt. Vi fick ihop några liter så idag ska det kokas blåbärssylt och om energin tillåter så blir det en blåbärspaj efter kvällsmaten.


 

Igår blev det ännu en biltur och jag fick träffa lilla Noah som är söt som en sockerbit. Och tänk att man har glömt bort hur små bebisarna kan vara. När jag äntligen fick hålla i lilla Noah så var jag tvungen att lämna över honom till en annan famn och tusan så besvärligt och fumligt det blev. Det märktes nog att man är lite ringrostig av att hantera dessa små bebisar. Jag hoppas att lilla Noah inte gick sönder eller fick några bestående men av det. Men såååå söt!

Och GammelmosterX3 har varit lite aktiv och lyckades att pyssla ihop en vagn till lilla Noah, fast med mycket härm och lite hjälp.  

 
Ny Blogg

Nu har min lilla Sophie tagit sitt förnuft till fånga och har startat en egen blogg. Jag tror inte att hon kommer att skriva så mycket men hon kommer att lägga ut sina fina teckningar och härliga fotografier. Titta in på myartography.blogg.se


TorsdagJag tror att jag ropade hej lite för tidigt när jag sa att det inte var så mycket mygg på kvällarna och att jag kunde sitta ute och njuta av varma sommarkvällar. För tillfället så driver dom mig till vansinne, jag har säkert ett femtital mygg/knott/broms bett på armar och ben. Jag både smörjer in mig och sprayar på med Edu De Djungelolja med ett väldigt besviket resultat. Det måste finnas ett effektivt medel mot dessa vampyriska insekter.   


Tisdag

Idag har jag varit och skördat på mina ägor. Jag lyckades få ihop 5 dl röda vinbär och det blev nästan en hel burk av rödvinbärs gelé. Det är en sämre skörd än förra året då jag fick ut 2 burkar av dom fina bären. Jag antar den dåliga skörden beror på lack av regn och den svåra sommar värmen. Jag hoppas att det blir en större skörd utav svartvinbären....... 

 

 

 


SöndagIkväll hade vi ett uppdrag att gå ut i skogen för att se om vi kunde hitta några blåbär. Men vi hittade inte så mycket utav dessa bär, kan vi vara förtidiga, eller är det för torrt, eller har det varit någon annan före oss och plockade alla blåbär? Men som plåster på såren hittade vi massor av smultron och det luktade så gott i skogen utav dessa underbart goda bär.

På nyheterna så varnade och lovade dom att det skulle bli ett oväder utan dess lika med både störtskurar och åska igår. Det blev ett litet åskmoln och en störtskur och sen bidde det inget mera, synd, jag hade sett ifram emot ett riktigt åskoväder, fast kanske inte lika mycket oväder som vi hade här förra året. Det var oväder som jag inte kommer att glömma den närmaste tiden, fy så less jag var på allt regn. Men visst är det spännande när ett ordentligt åskoväder drar över huset och det känns i golvet och fönster rutorna vibrerar utav smällarna. 


Mmmmmmmmmmmmm..........


Torsdag


Vilket underbart väder vi har det. Till och med en gammal landkrabba som jag hart varit och badat i sjön och jag njöt av vattnet, fantastiskt!
Och det mest fantastiska är nog att det är nästan myggfritt så det är fritt fram att kunna sitta ute på altanen om kvällarna och bara njuta. 


Mitt motto

Jag är bara envis när jag inte får som jag vill......


OXEGEN 2010

Imorse bar det iväg till Punchestown för mina artonåringar som kommer att få njuta utav världens bästa music festival denna helg. Titta här på vilka artister som kommer att uppträda.
Jag följde med dom till bussen för att hjälpa till att bära och berätta hur/vad man ska göra eller inte göra. Till slut kom jag på att det är bäst att jag åker!!
Men jösses vilken kö det var till bussarna och hur smidigt och bra service Dublin bus anordnade, det var säkert tusentals ungdomar med ryggsäckar och färgglada gummistövlar som köade och alla var på bra humör. Jag hoppas att alla får en "blasting time"!!!!

Sarah i hård träning som tältuppsättare.


Barnens bostad dom kommande dagarna....

 


GRATTIS TILL SARAH OCH KATHERINE


För 18 år sedan hade jag 2 små mini bebisar som fick plats i en plast säng. Det är Sarah som har en gul tröja och Katherine i grönt.


 Idag är dom stora och igår såg det ut så här....Ett stort GRATTIS till Sarah och Katherine på 18-årsdagen!!!!

Måndag

Officiellt så är lågkonjukturen över här på Irland och ekonomin skall tydligen börja växa. Hm, hörde på TV häromdagen att T2 skall öppnas inom kort, det är den nya och efterlängtade terminalen på Dublin flygplats. Dom senaste åren har det varit kaos och väldigt trångt med en liten terminal och flera tusen passagerare som går igenom varje dag. Enligt wikipedia så är det 20.5 miljoner människor  som har trängts i en terminal det senaste året 2009.
I och med den nya terminalen kommer det att skapas 500 nya arbeten!! Hurra!! Fast det blev ett litet oops när dom fick in 6000 förfrågningar om dessa 500 platser inom 5 dagar!! Men lågkonjukturen är över..............


RSS 2.0