Fredag

Förra veckan när vi var i det lilla landet i norr och kämpade emot vädrets makter, var det ett oväder utan dess like här. Kraftiga snöväder och en massa minus grader som inte tillhör vardagen och resultatet av det blev kaos. Flygplatser, skolor och buss service m.m. var stängda och snöröjningen var mer eller mindre obefintlig.
Nu när vindarna har vänt och snön har smält bort i dom större delarna av Irland har vi forfarande kaos.
Problem nummer 1: Dom stackars människor som bor uppe ibland bergen är forfarande insnöade och har ingen möjlighet att ta sig till jobb, skola eller mataffär. Och ett stort hurra för Civil Defence som har tittat till dessa människor och delat ut förnödigheter.
Problem nummer 2: På grund utav snösmältningen är delar av Irland under vatten igen.
Problem nummer 3: Vi har inget vatten!!!! På grund av många minus grader och en hel del sönderfrysta vattenledningar och en del vettiga människor som försökte rädda sina egna vattenledningar med att låta sin egen kran rinna lite (som man ska göra men har fått skit för att dom slösade bort vattnet) resulterade i att dricks vatten nivåerna är kritiskt låga och komunerna har stängt av vattnet till flera områden här i Dublin. Japp, vi har inget vatten.
Skolorna var först stängda på grund av snö och kyla och dom öppnades i Tisdags. Igår vid ungerfär middags tid kom ungarna hem och sa att skolan är stängd på grund av att det inte finns något vatten. Den hann ju vara öppen i en och en halv dag......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0