MAAT!!!


Detta recept hittade jag på alltommat. En underbar gryta med kyckling och chorizo och pricken över i-et är att den är lättlagad och mumsig. Fast jag hoppar över gräden i grytan och den blir faktiskt godare utan grädde, konstigt nog.... 

Mustig cajungryta med kyckling Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser

450 g

kycklinglårfilé

2 msk

kinesisk soja

1 st

gul lök, hackad

1 st

vitlöksklyfta, hackad

1 msk

olja

1,5 tsk

chilipulver

1 tsk

oregano

0,5 tsk

timjan

2 krm

spiskummin

1 burk

krossade tomater

2 st

lagerblad

1 tsk

farinsocker

1 dl

vatten

1 st

köttbuljongtärning

0,5 dl

grädde, valfri sort

3 st

chorizo

Garnering

  bladpersilja

Tillagning

1. Blanda kycklingbitarna med soja.
2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och
låt dem fräsa med.
3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.
4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.
Ett recept från:

Bild och recept lånat från allommat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0