Blåser kallt

Den senaste veckan har vi haft ett riktigt busväder. Om det inte har varit översvämningar i delar av landet så har det var snöstorm. Den norra delen av ön har haft/har det värst. Efter snöstorm och snöfall har dom stackare inte haft el den senaste dagarna. Vi har klarat det bra än så länge, det blåser isbjörnar och pingviner om vart annat men allt fungerar.
 
Och på tal om isbjörnar läste jag en artikel i Expressen i dag att en isbjörn hade blivit skjuten när denna söta björn försökte ta sig in genom ett fönster för att antagligen få sig ett mål mat. Läs här. Tur i oturen händer detta inte ofta att isbjörnar blir skjutna. Förra året var den ingen skjutning på Svalbard enl Expressen och året före var den en, om jag inte minns fel var det Engelsmän som tältade på Svalbard och "björnvarningssystemet" fungerade inte. Tälta på Svalbard???? Är inte det att leka med ödet???? 
Det var lite roligt att läsa att det är lag på att bära vapen utanför de bebodda områderna, det måste vara en utav väldigt få om inte det enda staten/område man måste bära vapen...

Kommentarer
Postat av: Syster

Stackars nallen!
Kram

2013-03-25 @ 17:49:11
Postat av: Helen

Glad påsk till er alla!
Kram

2013-03-28 @ 15:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0